Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 december 2012 @ 02:36 door Travelboy , 1227 keer bekeken

Amsterdam doet het goed als nightlifebestemming, zowel nationaal als internationaal. Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.com onder 27.000 reizigers. Toeristen zetten Amsterdam op plek 7 in de top 10 van beste uitgaansbestemmingen. De 1000 ondervraagde Nederlandse reizigers plaatsen hun hoofdstad op plek 1 in de lijst van beste uitgaanssteden wereldwijd.


Internationale reizigers verkiezen New York tot de beste stad als het gaat om nachtelijk entertainment en vermaak. Las Vegas staat op de tweede plek en dan volgt een heel rijtje Europese steden: Londen, Parijs, Barcelona, Berlijn, Amsterdam en Madrid. De Amerikaanse stad Los Angeles en de Thaise hoofdstad Bangkok maken de top 10 compleet.

 

Nederlanders plaatsen de Nederlandse hoofdstad op de eerste plek van beste uitgaansbestemmingen. New York staat bij hen op twee en de Franse hoofdstad Parijs sluit de top 3. Opvallend is dat in de Nederlandse lijst ook Rotterdam en studentenstad Groningen goed scoren. Ook hebben de Nederlanders de Zuid-Amerikaanse stad Rio de Janeiro opgenomen in hun top 10.


Beste nightlife cities volgens internationale reizigers
1 New York
2 Las Vegas
3 Londen
4 Parijs
5 Barcelona
6 Berlijn
7 Amsterdam
8 Madrid
9 Los Angeles
10 Bangkok

 
Beste nightlife cities volgens Nederlandse reizigers
1 Amsterdam
2 New York
3 Parijs
4 Londen
5 Las Vegas
6 Berlijn
7 Barcelona
8 Groningen
9 Rio de Janeiro
10 Rotterdam

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.