Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 05 juli 2012 @ 18:36 door Travelboy , 1344 keer bekeken

Vandaag heeft de SNCF (Franse transportorganisatie) het startsein gegeven voor haar eerste busverbinding tussen Amsterdam en Parijs: de iDBUS. De iDBUS zal vanaf 23 juli gaan rijden. De SNCF komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar duurzaam en betaalbaar vervoer in Noord-Europa. Naast de verbinding Amsterdam - Parijs zal de bus vanaf Parijs ook rijden naar Lille, Brussel en Londen.

"Op de routes van de iDBUS is de auto momenteel verantwoordelijk voor 50% van het vervoer. Uit onderzoek dat wij hebben uitgevoerd onder automobilisten blijkt dat zij open staan voor een nieuwe manier van reizen", aldus Maria Harti, algemeen directeur van iDBUS. "Onze primaire doelgroep is dan ook de automobilist die op zoek is naar een alternatieve manier van reizen die minstens zo veilig, comfortabel en betaalbaar is als de auto en met de mogelijkheid om ook kort van te voren te boeken zonder hogere kosten. Wij verwachten dat de iDBUS vooral voor gezinnen en groepen jongeren een goed reisalternatief is."

De voordelen
De iDBUS onderscheidt zich van andere lange afstandsbussen door het comfort. Zo is er aan boord van de bus gratis, draadloos internet, stopcontacten, zijn de stoelen breed en verstelbaar, verstelbare voetensteun en is het mogelijk tegen een kleine betaling een tweede stuk bagage mee te nemen. De bus beschikt over een real-time informatiesysteem dat laat zien waar de bus zich bevindt, wat de aankomst en tussenstop tijden zijn en overige praktische informatie. Ook is mogelijk een vaste stoelplaats te reserveren. Bovendien zijn alle bussen ook toegankelijk voor minder validen, zoals rolstoel reizigers. De chauffeurs, 'kapiteins' genaamd zijn getraind in gastvrijheid en het verlenen van service en spreken meerdere talen.

Tarieven: duidelijk en overzichtelijk
Er zijn drie soorten tarieven: normaal, piek en dal. Deze worden zes maanden van te voren bekend gemaakt. De ticketprijs is dus afhankelijk van de periode waarin de reis wordt gemaakt. iDBUS biedt daarnaast speciale prijzen aan voor groepen waarbij passagiers drie tickets kunnen kopen en een vierde gratis krijgen. Deze zomer is er een kennismakingsaanbod waarbij een groot aantal tickets slechts vijf euro zullen kosten. Een volledig overzicht van de prijzen is vanaf 11 juli op website van iDBUS te vinden.

Routes
Op 23 juli zullen de eerste iDBussen vertrekken vanuit Parijs en Lille naar Amsterdam, Londen, Brussel. Lille, halverwege Parijs en de andere drie hoofdsteden, is de officiële tussenstopplaats.
Het busstation in Amsterdam is gevestigd op het Stadionplein. iDBUS biedt haar reizigers aankomst- en vertrektijden die zo zijn georganiseerd om de reiziger van maximale comfort te voorzien door op de route Parijs-Amsterdam 's nachts te rijden. De reiziger kan zo in de bus tot rust komen en overdag in de steden doorbrengen. Vanaf 23 juli 2012 zal iDBUS twee vertrektijden tussen Parijs en Amsterdam aanbieden (een direct nachtlijn en een daglijn met tussenstop in Lille). Vanaf de herfst zal iDBUS het aantal ritten tussen Parijs en Amsterdam naar vier verhogen (één directe nachtrit en drie ritten via Lille).
Gemakkelijk te boeken
Tickets kunnen vanaf 11 juli worden gekocht via de website www.idbus.com  of via het iDBUS informatiecentrum (0900 0401 625, maandag tot en met zaterdag van 08:00- 21:00; 0,0357 c/min). Wanneer de tickets zijn gekocht kunnen passagiers direct een stoel naar keuze reserveren.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.