Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 28 december 2012 @ 00:49 door Travelboy , 1671 keer bekeken

Autoverhuurder Holiday Cars international verkeert in grote financiële problemen en heeft het faillissement aangevraagd. Een doorstart bleek onhaalbaar. Duizenden vakantiegangers, onderweg tijdens hun kerstvakantie, kunnen daardoor worden gedupeerd.


Homepage van holidaycars.com, de website van de in financiële moeilijkheden verkerende 'autobroker'. Van de kant van HolidayCampers.com is inmiddels gemeld, dat deze onderneming financieel en juridisch onafhankelijk opereert en geen problemen door de moeilijkheden bij Holiday Cars ondervindt.

 

Net voor kerst kwam vakblad TravMagazine.nl met de melding, dat door Holiday Cars geen boekingen meer werden aangenomen en dat de onderneming in surséance van betaling verkeert vanwege een te hoge schuldenlast. Pogingen om daarvoor op korte termijn een oplossing te vinden en een doorstart te maken zijn niet gelukt. Dat betekent dat het faillissement moet worden aangevraagd en dat de lopende activiteiten worden gestaakt.

 

Duizenden gedupeerd
Naar verluidt had Holiday Cars alleen al voor de kerstvakantie zo'n 4000 auto's verhuurd aan 'stellen en families' die in allerlei landen hun kerstvakantiereis wilden maken. Een deel van de huur is weliswaar vooruit betaald aan de verhuurbedrijven, maar de vrees is groot, dat huurders in veel gevallen hun auto niet zullen meekrijgen en zelf naar andere oplossingen moeten zoeken.

 

Schade
De schade die zij lijden wordt waarschijnlijk niet vergoed. Holiday Cars is niet aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden SGR. Wie zijn huurauto niet rechtstreeks, maar via een reisorganisatie, reisbureau of vliegmaatschappij bij Holiday Cars heeft geboekt en betaald kan wellicht via dat boekingskanaal nog verhaal halen. Of dat inderdaad op korte termijn lukt is niet zeker.

 

Internationaal
Hioliday Cars was met een omzet van ca. 30 miljoen in de autoverhuurmarkt een 'grote speler' en opereerde internationaal vanuit Sassenheim, vlakbij Amsterdam en Schiphol. De onderneming is voor vijftig procent in handen van directeur-eigenaar Robbert Jan Meerpoel en voor de andere helft van drie mede aandeelhouders. De bijna 40 medewerkers verliezen hun baan.

 

17.000 locaties wereldwijd
Huurauto’svan holidaycars.com waren te boeken in 125 landen en op 17,000 locaties wereldwijd. Consumenten konden deze reserveren via de eigen website www.holidaycars.com of via alle gerenommeerde reisbureaus en online bij meer dan 1.200 websitepartners. Donderdagochtend was de website van het bedrijf nog gewoon in de lucht, de boekingsmodule daarop functioneerde echter niet meer.

 

bron: www.opreisgids.nl

 

PS VAN DE CLUB: Heb je betaald met een creditcard? Neem dan contact op met je creditcaredmaatschappij voor een refund formulier. Je bent bij je creditcardmaatschappij verzekert tegen afnemers die hun verplichtingen niet (kunnen) nakomen



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.