Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 15 juni 2012 @ 01:26 door Travelboy , 1201 keer bekeken

Mobiel internetten in het buitenland zorgt voor vragen en klachten bij consumenten. Daarom start ConsuWijzer vandaag een campagne om consumenten voor te lichten. Met de speciale SmartWijzer geeft ConsuWijzer tien tips hoe consumenten in het buitenland slim van hun smartphone en tablet gebruik kunnen maken.

 

Wat is het probleem?
Mensen beseffen zich vaak niet dat hun smartphone in het buitenland ongemerkt gebruik maakt van het mobiele netwerk. Bijvoorbeeld om te controleren op nieuwe mail, WhatsApp-berichten of nieuwe posts op je Facebook-pagina. Ook hebben mensen niet door hoeveel data zij verbruiken met hun mobieltje. Datavreters zijn bijvoorbeeld een kaart raadplegen (circa 1 MB per kaart) of een foto uploaden (circa 2 MB per foto). Hierdoor kan het dataverbruik en de bijbehorende telefoonrekening vele malen hoger zijn dan verwacht.

 

Goed nieuws voor vakantiegangers!
Gelukkig geldt voor het tarief voor mobiel internet binnen de Europese Unie vanaf 1 juli een maximum van 70 eurocent per MB. Daarnaast geldt in deze landen nu al een datalimiet van 59,50 euro per maand. Dit is het maximale bedrag wat u kwijt bent voor mobiel internetten over de grens. Per 1 juli geldt deze datalimiet wereldwijd. Zodat u geen onverwacht hoge rekeningen meer ontvangt door dataverbruik over de grens. Let op: deze limiet geldt alleen voor mobiel internet en dus niet voor bellen en sms-en.

 

SmartWijzer
ConsuWijzer lanceert de SmartWijzer met praktische tips voor het gebruik van smartphone en tablet in het buitenland. De campagne start aan het begin van de zomervakantie, zodat consumenten de SmartWijzer kunnen gebruiken voordat ze op vakantie gaan.

 

Meer informatie over slim gebruik van je smartphone in het buitenland
 Naar de SmartWijzer www.consuwijzer.nl/Uitgelicht/Smart_met_je_phone_op_vakantie
 Meld uw klacht bij ConsuWijzer
www.consuwijzer.nl/Infobladen/Infobladen_Telecommunicatie/SmartWijzer_Smart_met_je_phone_op_vakantie

 

Is uw telefoonrekening onterecht hoog door mobiel internetten op vakantie? Heeft uw aanbieder u niet gewaarschuwd bij het bereiken van de datalimiet? Meld dit dan bij ConsuWijzer. Eén van de toezichthouders achter ConsuWijzer, OPTA, kan dan optreden tegen mobiele bedrijven die zich niet aan de regels houden, bijvoorbeeld door het opleggen van een boete.

 

bron: www.consuwijzer.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.