Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 mei 2012 @ 01:53 door Travelboy , 1267 keer bekeken

Skimmen in Nederland is een groot probleem, maar blijkbaar in het buitenland nog veel groter. Daarom heeft de Rabobank besloten om vanaf 1 juni de betaalpas voor landen buiten Europa standaard "uit" te zetten voor pin en betaal transacties.
 
Wanneer de betaalpas "uit" staat kan deze niet meer worden gebruikt om te betalen of om geld op te nemen buiten Europa. Reis je naar landen buiten Europa, dan moet je vooraf aangeven dat je deze "aan" wilt zetten. Deze wijziging geldt voor de Rabo Europas, de Rabo WereldPas en de Rabo WereldPas voor Jongeren.
 
Er zijn enkele uitzonderingen waarbij de betaalpas buiten Europa "aan" blijft staan. Namelijk voor Rabobank klanten met een Rabo RiantPakket, wanneer je de afgelopen twee jaar je betaalpas in het buitenland hebt gebruikt  en voor alle zakelijke passen.
 
De Rabobank adviseert om de betaalpas voor landen buiten Europa "uit" te zetten als je daar niet reist. Zo wordt het risico op misbruik volgens de bank kleiner. Voor meer informatie kijk even op de Rabobank website www.rabobank.nl/particulieren/servicemenu/nieuws/rabobank_nieuws/betaalpas_uit_buiten_europa

 

bron: www.aroundtheglobe.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.