Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 20 april 2012 @ 01:18 door Travelboy , 1525 keer bekeken

Iedereen die weleens heeft gevlogen, kent het ongemakkelijke gevoel dat de kop op kan steken tijdens een vlucht. Het toestel maakt een raar geluid, de turbulentie duurt langer dan verwacht of het vliegtuig beweegt wel heel erg heftig tijdens de landing. Voor drie miljoen Nederlanders is dat meer dan ongemak; ze hebben last van vliegangst. Voor Corendon is dit reden om de cursus ‘Onbezorgd Vliegen’ tegen vliegangst aan te bieden.


 
De opleiding pakt de meeste vormen van vliegangst aan en duurt een dag. Voor ernstige gevallen van vliegangst volgt een individueel traject. Corendon biedt de cursus aan in samenwerking met het Aviation Medical Center (AMC). De resultaten van de cursus die al jaren wordt aangeboden door de Britse luchtvaartmaatschappijen Virgin Atlantic en British Airways zijn spectaculair. 98% van de deelnemers is definitief van zijn vliegangst verlost.

 

De kern van het succes is de pragmatische aanpak. In het eerste deel van de cursus vertelt een ervaren instructeur-gezagvoerder van Corendon Dutch Airlines wat er precies gebeurt tijdens een vlucht. Hij neemt de cursisten mee op een ontdekkingstocht in het toestel. Hij licht elk geluid en alle bewegingen van het toestel toe. ,,De ervaring leert dat deze uitleg al heel veel angst wegneemt”, vertelt de instructeur-gezagvoerder Kelly Otte van Corendon Dutch Airlines.


 
Tijdens het tweede deel van de cursus legt een psycholoog van het AMC uit hoe vliegangst precies in elkaar steekt. Hij leert de symptomen van angst in een vroeg stadium te herkennen en reikt technieken aan om hiermee om te gaan. Het derde stuk van de cursus vindt plaats op de plek waar het uiteindelijk om gaat. In een vliegende Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines. De instructeur-gezagvoerder licht elk vluchtdetail van opstijgen tot landen toe vanuit de cockpit via de intercom. De trainingsvlucht duurt 45 minuten.


 
Voor meer informatie kunt u terecht op www.onbezorgdvliegen.nl. De cursus kost 499 euro, waarbij u een kortingsvoucher van 8% krijgt voor een reis met Corendon. Wie al eerder met Corendon heeft gevlogen kan de cursus volgen voor 399 euro.

 

PS van de CLUB: Een andere cursus om van je vliegangst af te komen wordt georganiseerd door de stichting Valk www.valk.org



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.