Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 08 september 2012 @ 03:01 door Travelboy , 1375 keer bekeken

Voor wie binnenkort met Stena Line naar Engeland vaart, maar op ziet tegen het links rijden, heeft de ferrymaatschappij in samenwerking met de ANWB een korte cursus ontwikkeld om rijvaardigheid aan de linkerkant van de weg te oefenen.
 

De training duurt twee uur in de ochtend of in de middag. Men krijgt les van gecertificeerde instructeurs op het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad. Na de training ontvangen cursisten een naslagwerk. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 

- Theorie over de Engelse verkeersregels en borden
- Rijden op een aangelegd Engels oefenparcours met oefeningen als kruispunten benaderen, rotondes nemen en links inparkeren
- Inclusief naslagwerk met de Engelse verkeersregels
 

Directeur Pim de Lange van Stena Line onderstreepte het belang van het veilig rijden in Engeland. “Wij krijgen wel eens vragen over het links rijden in het Verenigd Koninkrijk. Het blijkt dat veel mensen daar toch een beetje tegenop zien. Daarom hebben wij besloten om samen met de ANWB deze rijinstructie op te zetten. Wij gaan er vanuit dat het bijdraagt aan een onbezorgde autovakantie in Engeland.”

 
Voor meer informatie over de cursus, data en deelname gaat u naar www.stenaline.nl/cursuslinksrijden

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.