Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2012 @ 02:06 door Travelboy , 1255 keer bekeken

Heeft u via internet een hotel geboekt? Wees dan alert op valse boekingsbevestigingen die schadelijke software bevatten. Deze berichten lijken op een bevestiging van een hotelreservering, maar zijn in werkelijkheid afkomstig van internetcriminelen.

 

De e-mail bevat een bijlage, die bij het openen een schadelijk programma op de computer installeert. Dit programma wordt vervolgens gebruikt om wachtwoorden en creditcardgegevens te stelen.

 

Internetcriminelen versturen grote aantallen van deze e-mails naar willekeurige e-mailadressen. Ze hopen dat ontvangers die een hotel geboekt hebben, het bericht aanzien voor de bevestiging van een recente boeking en de bijlage openen.

 

Juist in deze periode, waarin veel mensen hun vakantie via internet boeken, zullen veel van dit soort e-mails verstuurd worden. Wees dus alert als u een boekingsbevestiging ontvangt via de e-mail!

 

Wilt u voorkomen dat uw vakantiegeld in de zakken van criminelen verdwijnt? Check dan goed waar e-mails vandaan komen, voordat u een link of bijlage opent en zorg dat uw anti-virussoftware up-to-date is. Anders zou uw vakantiegeld zomaar in de zakken van criminelen kunnen verdwijnen.

 

bron: www.fraudehelpdesk.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.