Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 januari 2014 @ 01:27 door Travelboy , 1352 keer bekeken

Reissites zijn eerlijker over de kosten die mensen bij een boeking moeten betalen, maar nog niet alles gaat goed. Nog steeds worden consumenten met aantrekkelijk lijkende prijzen om de tuin geleid.

 

Dat zegt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt, die in mei aankondigde strenger toe te gaan zien op de reisbranche. Toen klaagde de toezichthouder dat bij het boeken van reizen vaak allerlei extra kosten werden verzwegen.

 

"Veel bedrijven in de reisbranche hebben inmiddels hun prijzen en boekingsproces aangepast en daarmee transparanter gemaakt voor consumenten", zegt Anita Vegter, bestuurslid van Autoriteit Consument & Markt. Zo hebben sites de vinkjes voor extra opties vaak niet meer standaard aangevinkt.

Grootste spelers

Desondanks zijn er ook nog reisaanbieders die laat in het boekingsproces met extra kosten komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om schoonmaakkosten en lokale heffingen.

 

"Tegen bedrijven die de regels niet naleven, gaan we handhavend optreden. We beginnen bij de grootste spelers", zegt de toezichthouder. Daarbij zouden boetes kunnen worden opgelegd die oplopen tot 450.000 euro.

 

De ACM gaat actief controleren of alle kosten direct aan het begin van de boeking zichtbaar worden gemaakt.

 

bron: www.nos.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.