Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 02 augustus 2014 @ 00:51 door Travelboy , 1140 keer bekeken

Een nieuwe mobiele applicatie ondersteunt de Europese consument bij het reizen in het buitenland.

 

Iets gekocht op vakantie dat kort daarna stuk is gegaan? Problemen met een huurauto of een accommodatie? Vertraging met het vliegtuig? Wanneer uw vakantie anders loopt  dan  gepland, dan is het handig om te weten wat uw rechten zijn. Nog beter is, wanneer u het ook kunt zeggen!

 

Speciaal voor de zomervakantie lanceert het Netwerk van Europese Consumenten Centra (ECC-Net) een unieke mobiele applicatie: ECC-Net Travel App. Het is een onmisbare reisgenoot wanneer u binnen de EU,  IJsland en Noorwegen reist: de App helpt u om te gaan met moeilijke situaties op uw vakantie in het buitenland en maakt het mogelijk om uw rechten in de taal van het land van bestemming voor handen te hebben. De App biedt juridische informatie en  ondersteuning in 23 EU-talen plus Noors en IJslands.

 

De verschillende thema's zijn: aankopen, autoverhuur, accommodatie, medische behandeling, en vervoer per lucht, spoor, bus en boot. Ook is er een gedeelte met nuttige informatie over wat te doen in een noodsituatie met belangrijke telefoonnummers en adresgegevens.

 

De App is gratis en werkt off line om roaming kosten te vermijden. Het is beschikbaar voor mobiele apparaten met iOS, Android en Microsoft Windows besturingssystemen en kan via de volgende links gedownload worden:

 

Google Playstore (Android)

Apple app store (iOS)         

Windows Store (Microsoft)

 

De ECC-Net Travel App is op 2 juli 2014 gelanceerd in het Europees Parlement in Straatsburg in aanwezigheid van Europees Commissaris voor consumentenbescherming Neven Mimica en MEP Andreas Schwab.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.