Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 augustus 2014 @ 02:16 door Travelboy , 1205 keer bekeken

Vakantieoorden rond de Middellandse Zee in juli en augustus vaak te heet

 

Uit onderzoek van weeronline.nl is gebleken dat de gemiddelde Nederlander tijdens zijn vakantie graag een middagtemperatuur heeft van ongeveer 26 graden. We hebben even uitgezocht waar je dan het beste terecht kunt.

 

Portugal, Italië en Griekenland

 

Als we Zuid-Europa in drie gebieden opdelen (zuidwest, zuid en zuidoost) en kijken naar de maandelijkse gemiddelde maximumtemperatuur zien we redelijk vergelijkbare waarden. Voor het zuidwesten geeft de klimaatdata van de Portugese stad Faro (Algarve) een goede indicatie. Deze is van de drie het minst heet, maar met gemiddeld 29 graden in beide zomervakantiemaanden is het voor de Nederlander toch ruim ‘te warm’.

 

Voor het midden van het Middellandse Zeegebied hebben we de hoofdstad van Italië gekozen. In Rome ligt de middagtemperatuur gemiddeld in deze twee maanden op 31 graden. Het zuidoosten van Europa, Athene, is met ruim 32 graden nog iets heter.

 

Gemiddelde maximumtemperatuur in Faro in juni en september rond 26 graden.

Gemiddelde maximumtemperatuur in Faro in juni en september rond 26 graden.

 

Veel beter is de temperatuur in twee van deze steden in juni en september. Faro: 25,4 en 26,7 graden. En Rome 27,7 en 27,6 graden. In grote delen van Griekenland en in de badplaatsen van Turkije zijn deze twee maanden nog te warm en is (eind) mei eigenlijk de beste optie. Begin oktober kan ook als we alleen naar de temperatuur kijken, maar dan is wel de buienkans stukken groter.

 

Centaal-Frankrijk, De Alpen en het Balatonmeer

 

Voor maxima rond 26 graden in juli en augustus zijn de beste gebieden Midden-Frankrijk (data van de stad: Clermont-Ferrand), de zuidelijke Alpen (Lugano) en bijvoorbeeld Hongarije (Budapest). Clermont-Ferrand ligt in de regio Auvergne; een gebied rijk aan campings en vakantieparken.

 

Lugano ligt in het uiterste zuiden van Zwitserland en deze plek is een goede maatstaf voor andere dalen in de zuidelijke delen van de Alpen. Het Gardameer ligt nog net iets zuidelijker en die regio is daarom weer net te warm.

 

In Hongarije ligt de maximumtemperatuur van half juni tot eind augustus gemiddeld tussen 25 en 27 graden.

In Hongarije ligt de maximumtemperatuur van half juni tot eind augustus gemiddeld tussen 25 en 27 graden.

 

Niet ver van Budapest vinden we het Balatonmeer, de grootste toeristische trekpleister van Hongarije. Gemiddeld genomen zijn daar in de maanden juli en augustus de middagtemperaturen ideaal met 26 graden. Wel komt soms een stevige onweersbui voor, maar dat geldt zeker ook voor de Alpen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.