Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 maart 2014 @ 02:29 door Travelboy , 1221 keer bekeken

Hoewel er steeds meer alleen gereisd wordt, is het nog steeds iets wat raar gevonden wordt of niet gesnapt wordt. Daarbij is de eerste opmerking vaak dat het eenzaam is om alleen te reizen. Het zou toch veel leuker zijn om met iemand te gaan die je kent? Maar zelfs al heb je 100 vrienden, dat wil nog niet zeggen dat zij de juiste partners zijn om die reis op je bucketlist te maken. Juist als je alleen gaat kun jouw perfecte reis samenstellen en dan is de kans veel groter om mensen te ontmoeten die gelijkgezind zijn.

Alleen reizen is niet eenzaam

Dat je ergens alleen heen gaat wil niet zeggen dat je ter plekke ook alleen bent. Je ontmoet mensen in de bus, het vliegtuig, in accommodaties, tijdens tours en activiteiten, in restaurants, op het strand en op nog veel meer plekken. Dat is gewoon hoe reizen werkt. Tenzij je nooit iemand aankijkt of nooit wat terug zegt, zul je zoveel mensen ontmoeten! Locals, maar ook andere reizigers.

 

Het is gemakkelijk op reisvrienden te vinden omdat je op die bestemming bent hetzelfde doel en daardoor heb je gelijk een overeenkomst met elke andere reiziger. En daarbij, zullen er genoeg mensen zijn zoals jij, die ook alleen reizen en open staan voor nieuwe contacten. Wat betreft de lokale bevolking heb ik gemerkt dat zij toeristen over het algemeen interessant vinden omdat ze trots zijn op hun eigen land. Heb je dat zelf niet ook? Als je in je eigen stad loopt en toeristen de stad zien bewonderen?

 

Als alleen reizen wel eenzaam is

Ik wil absoluut niet beweren dat je met alleen reizen nooit eenzaam bent. Er zullen ook momenten zijn waar je je alleen voelt ook al zijn er genoeg andere mensen. Of dat er niemand is om wat leuks mee te doen en je echt alleen bent. Het belangrijkste is om hier niet te lang bij stil te staan en gewoon weer door te gaan. Ik heb dit ook gehad, maar dit weerhoud mij er niet van om weer alleen te gaan reizen. De eerste keer dat ik alleen ging reizen was voor een maand naar Mexico. De eerste twee weken volgde ik Spaanse les en daar heb ik me erg eenzaam gevoelt. De taalschool was zo klein waardoor je voornamelijk op jezelf was aangewezen. Nu heb ik geen problemen met alleen zijn, maar ik zag het niet zitten twee weken lang met niemand ervaringen te kunnen delen. Uiteindelijk bleek er nog een klas ze zijn en heb ik mij de tweede week prima met hen vermaakt.

 

Of alleen reizen wat voor jou is wordt niet bepaald doordat je een extrovert bent of een introvert Als extrovert stap je misschien sneller op mensen af en als introvert vind je het minder vervelend om af en toe alleen te zijn. Met beide karaktereigenschappen kun je je eenzaam voelen en met beide ben je geschikt voor alleen reizen.

 

Alleen vs eenzaam

Zie je er tegenop om alleen te reizen?  Bedenk je dan of je bang bent om alleen te zijn of bang om je eenzaam te voelen. Alleen is niet hetzelfde als eenzaam. Alleen is de trek naar Macchu Pichu maken omdat jij dat graag wilt. Eenzaam is in je hotelkamer blijven terwijl andere de trek maken die jij zo graag had willen doen. Van alleen zijn kun je genieten van eenzaamheid niet.

 

Wanneer voel jij je eenzaam? Kun je goed alleen zijn? Heb je bekende om je heen nodig of kun je ook goed opschieten met vreemden? Heb je genoeg aan een gesprek met een vreemde of heb je een gesprek nodig met iemand die je echt goed kent?

 

Alleen reizen samen

Wat je kunt doen tegen eenzaamheid

 

Wees een toerist en zoek de drukke, maar leuke plekken waar je gemakkelijk iemand kunt aanspreken.

 

Reizigers trekken elkaar aan en ook al ben je verlegen…anderen zoeken wel contact met je.

 

Ga zitten op een pleintje om mensen te kijken. Grote kans dat iemand je aanspreekt. Zeker in Latijns Amerika.

 

Voel je niet verplicht met iedereen te praten of vrienden te maken. Je hoeft niemand te bewijzen dat je niet eenzaam bent. Er zullen mensen zijn waar je niet mee overweg kunt of zou willen, dat geeft niet, vind jouw mensen.

 

Durf je het niet aan? Start met een citytrip van een paar dagen.

 

Ontmoette je niemand in deze stad? Op naar de volgende: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

 

Schrijf je in op Socialwebsites. Zo kun je van te voren of ter plekke in contact komen mensen die tegelijkertijd op de bestemming zijn.

 

Boek een groepsrondreis. Hoewel je hier minder vrijheid hebt, heb je wel altijd mensen om je heen.

 

Ga er op uit! Blijf niet in je comfortzone maar probeer nieuwe dingen. Ga op Salsa cursus of leer surfen.

 

Verwen je zelf. Door een dagje rust, een mooi en luxe hotel of waar je dan ook zin in hebt.

 

Skype, mail of chat met familie en vrienden. Wellicht niet voor iedereen de manier tegen eenzaamheid, maar zo weet je dat er echt wel mensen zijn die om je geven.

 

Neem je tijd. Bekijk de stad op je gemak. Voor vrienden maken heb je alle tijd van de wereld.

 

Zeg ja! Als iemand je uitnodigt zeg ja! Of als iemand tegen je praat nodig diegene uit om samen wat te ondernemen.

 

Heb geen verwachtingen. In plaatst daarvan; sta open voor iedereen die je ontmoet.

 

Vraag hulp als je dat nodig hebt. Mensen zijn vriendelijker dan je denkt en echt wel bereid je te helpen.

 

bron: http://meerreislust.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.