Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 augustus 2014 @ 02:25 door Travelboy , 1110 keer bekeken

Sinds zondag doorkruisen Londense bussen zonder baar geld de Britse hoofdstad. Wie niet zonder een vooraf betaald ticket of het veelgebruikte elektronisch vervoerbewijs 'Oyster Card' instapt, kan enkel nog hopen dat de chauffeur een oogje dichtknijpt.

 

Maar volgens uitbater Transport for London (TfL) zullen toeristen nauwelijks in een benarde situatie geraken, want de meerderheid van de bezoekers aan Londen gebruikt al een 'Visitor Oyster' of andere meerrittenkaart.



TfL wil met de maatregel jaarlijks 24 miljoen pond (30 miljoen euro) besparen, en dat geld besteden aan de verbetering van het netwerk.



Statistieken tonen aan dat nu nog maar 0,7 procent van de busritten contant wordt betaald. Tien jaar geleden was dat nog een kwart.



De groene partij in Londen ziet desalniettemin een probleem, want gemiddeld worden dagelijks 2.115 Oyster Cards als verloren, gestolen of niet-werkend gemeld. De vraag hoe en hoeveel van die slachtoffers nog de bus kunnen nemen, is onbeantwoord. "Onze buschauffeurs hebben nieuwe richtlijnen gekregen omtrent de omgang met reizigers die hulp behoeven", zegt TfL daaromtrent

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.