Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 17 augustus 2014 @ 02:56 door Travelboy , 1050 keer bekeken

Handrem op, gordijntjes dicht en morgenochtend wakker worden met uitzicht op het weidse landschap. Reizen met een kampeerwagen lijkt romantisch. Maar welk prijskaartje hangt eraan vast?

 

Reizen zonder zorgen over boekingen en reservaties, een dagje blijven hangen waar het leuker is dan verwacht, of andere oorden opzoeken als het weer tegenzit… Een kampeerwagen - motorhome, zwerfwagen, camper, mobilhome… hoe u hem ook noemen wilt - biedt de vrijheid van kamperen zonder het geklooi met tentstokken of gehurkt koken in een gevecht met de wind. Maar wel een stevige hap duurder dan een tentje, natuurlijk.

 

Voor we u door alle kosten loodsen, een belangrijke vraag: hebt u al eens met een mobilhome gereisd? Zo niet, trek dan minstens één keer het budget uit om er een te huren voor een weekend (en liefst langer). Zelfs voor wie af en toe met een caravan op weg gaat, is het nog een heel andere ervaring om met een echt ‘huisje op wielen’ te reizen. Het zou zonde zijn te moeten vaststellen dat het helemaal niet uw ding is. Wilt u uw ‘miskoop’ weer doorverkopen, dan zult u altijd een verlies moeten slikken.

 

In het laagseizoen betaalt u 500 tot 600 euro per week voor een mobilhome waarin u met vier personen kunt reizen, in het tussenseizoen (mei, juni of september) veeleer 700 à 800 euro en in het hoogseizoen zelfs 1.200 à 1.400 euro per week. Bij het begin en aan het einde van de zomervakantie liggen de prijzen wat lager.

 

Lees verder op: http://www.tijd.be/r/t/1/id/9533708



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.