Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 05 april 2014 @ 01:47 door Travelboy , 1457 keer bekeken

Niets is fijner dan slenteren door een onbekende stad en je te vergapen aan allerlei moois dat je onderweg tegenkomt. Oké, misschien is er toch iets fijner: iemand die je er van alles bij verteld en je de leukste plekjes laat zien zónder dat je met een pakket aan reisboeken hoeft te zeulen. Goed nieuws! In veel Europese steden worden er gratis wandelingen gegeven. I like. 

 

DUBLIN

In Dublin kun je terecht bij SANDEMANs NEW Europe, waar onafhankelijke freelance tour guides een plek krijgen om hun liefde voor de stad kenbaar te maken. De gratis wandeling wordt zeven dagen per week, twee keer per dag gegeven.

 

 

BERLIJN

Bij New Berlin Tours kom je alles te weten over Berlijn. Focus van de wandelingen is historie; in 3,5 uur leer je van alles over de stad en doe je bekende gebouwen als Brandenburger Tor, Reichstag en Checkpoint Charlie aan. Ook minder bekende trekpleisters staan op het programma, zoals de vroegere bunker van Hitler.

 

 

BARCELONA

Zes enthousiaste gidsen geven dagelijks verschillende tours. Runner Bean Tours is in 2010 opgericht door het stel Gorka & Ann-Marie en kent twee gratis wandelingen: ’Gaudí’ en ‘The Old City’.

 

 

PRAAG

De naam klinkt al veelbelovend: Prague Extravaganza Free Tour. De lokale gidsen zijn naar eigen zeggen verliefd op Praag en zijn vooral gespecialiseerd in geschiedenis, kunst en het dagelijks leven.

 

 

LISSABON

Ga je naar Lissabon, dan moet je zijn bij Lisbon Chill-Out Free Tours. Dagelijks worden er om 10.00 en 15.00 uur gratis tours door de stad gegeven. Reserveren hoeft niet (behalve als je met meer dan vijf personen bent), meeting-point is midden in het centrum, op het Luís de Camões Square.

 

 

BOEDAPEST

Het motto van de Free Walking Tours Budapest is: ‘betaal wat je je kunt veroorloven.’ De tours hebben verschillende thema’s, varierend van ‘De Joodse buurt’ of het ‘Communisme’ tot aan ‘The Original One’, waar je de highlights van Buda en Pest leert kennen.

 

 

LONDEN

Bijna elke zaterdag en zondag kun je aansluiten bij de Bowl of Chalk city tour. Op zaterdagochtend kun je mee met de wandelroute van Trafalgar Square naar St Paul’s Cathedral en in de middag loop je vanSt Paul’s Cathedral naar the Monument. Op zondag kun je Oost-Londen verkennen.

 

 

NOG EVEN DIT…

De rondleidingen zijn in principe gratis, maar het wordt wel zeer gewaardeerd als je na afloop een (kleine) fooi achterlaat. Wel zo netjes, deze mensen doen dit dan wel puur voor de leuk, kosten worden er altijd gemaakt.

 

bron: www.reisdoc.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.