Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 30 mei 2014 @ 21:58 door Travelboy , 1497 keer bekeken

Vooruit, er zit een nadeel aan het niet willen boeken van pakketreizen. Je moet zelf uitvogelen hoe je bij je slaapplek komt tijdens je weekendje Berlijn of midweek Spanje. GoEuro biedt dé oplossing: in één zoekopdracht de beste, snelste en goedkoopste bus-, trein- en vluchtopties op een rij.

 

CEO en oprichter van GoEuro, Naren Shaam, heeft in 2010 een paar maanden door Europa gereisd. Tijdens zijn reis kwam hij erachter dat het niet altijd zo gemakkelijk is om een reis te plannen. Openbaar vervoer waarbij je grenzen doorkruist kan op zijn minst ingewikkeld zijn. Daar moest een oplossing voor komen, vond hij. In Europa zijn er veel openbare vervoersmogelijkheden maar een handig overzicht met informatie ontbrak nog. In 2012 verhuisde Naren naar Duitsland om zo’n ontbrekende zoekmachine in elkaar te zetten.

 

 

Combineren en vergelijken
Gebruikers kunnen via GoEuro de goedkoopste of snelste route naar hun bestemming vinden door verschillende reisopties te combineren en met elkaar te vergelijken. Na het invoeren van de vertreklocatie, bestemming en overige informatie, stelt de zoekmachine een overzicht samen van bus-, trein- en vluchtverbindingen. Dat overzicht kun je vervolgens sorteren op reistijd of kosten. Ook de reistijden van en naar het vliegveld en de benzinekosten worden in kaart gebracht, om het overzicht compleet te maken voor de gebruiker.

 

Vervoersmaatschappijen
GoEuro werkt samen met vervoermaatschappijen in Groot-Brittanië, Duitsland, Spanje en de landen van de BeNeLux. Zij geven de zoekmachine toegang tot hun data. 65 busmaatschappijen, 29 treinmaatschappijen en zo’n 500 vliegtuigmaatschappijen in Europa zijn aangesloten.Overigens kan de zoekmachine ook voor reizen buiten Europa handig zijn. Alle internationale vluchten zijn opgenomen in het systeem, dus de meeste zoekacties zullen vliegopties opleveren.

 

Goeuro

 

The post GoEuro, de ultieme zoekmachine voor vervoer appeared first on Stop and Stare.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.