Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 04 november 2014 @ 02:19 door Travelboy , 1294 keer bekeken

Reis je veel met het vliegtuig, dan weet je dat comfortabele kleding belangrijk is. Niet alleen krijg je te maken met temperatuurverschillen tussen twee bestemmingen, maar ook in het vliegtuig zelf kan de temperatuur uiteenlopen. Dan heb je ook nog het feit dat je op sommige vliegvelden veel moet lopen, dus ook goede schoenen zijn belangrijk. Om reizen met het vliegtuig zo prettig mogelijk te maken, is dit de meest ideale outfit!

 

Een vest
Een onmisbaar items als je gaat vliegen: een vest. Niet alleen handig omdat het vaak koud is in een vliegtuig, maar een vest is ook makkelijk aan te trekken. Op een vliegtuigstoel heb je maar weinig ruimte en dan kan een trui aantrekken als het wat kouder wordt een enorme klus zijn. Om te voorkomen dat je je buurman of buurvrouw een onbedoelde elleboog geeft, is het aantrekken van een vest makkelijker dan een trui. En kom je aan op de plaats van bestemming waar het een stuk warmer is, knoop je je vest snel open.


Een sjaal
Nog zo'n onmisbaar en multifunctioneel item: een sjaal. Heerlijk voor als de airco in het vliegtuig aangaat, handig voor als je een dutje wil doen (neem een lekker grote sjaal die je ook als mini dekentje kunt gebruiken) en snel om te knopen zodra je het koud hebt. En met een leuke sjaal zie je er ook nog een beetje hip uit ;-)


Schoenen met veters
Niet iedereen heeft er last van, maar voeten kunnen in het vliegtuig soms wat dikker worden. Mocht dat gebeuren, dan zijn schoenen met veters wat prettiger om aan te trekken. Je zal de eerste niet zijn die zijn schoenen niet meer aankrijgt na een lange vlucht omdat ze wat dikker zijn geworden.... Ga ook voor een wat sportievere schoen (gympen, sneakers) voor als je op het vliegveld veel moet lopen of zelfs moet rennen om de vlucht te halen. Tip: stop een paar sokken in je handbagage voor als je het echt koud krijgt.


Lange broek
Ook al ga je op vakantie naar een verre zonnige bestemming, of kom je er net vandaan: draag een lange broek. Ga voor een soepel zittende broek - dus niet die ene super strakke spijkerbroek - en draag je broek zonder riem. Die riem moet je bij security toch uittrekken en op een lange vlucht zit dat ook niet echt lekker.


Geen sieraden
Sieraden kun je beter thuis laten of in je koffer stoppen. Dat voorkomt extra wachttijd bij security - waar je al je sieraden af moet doen - en je dus ook de kans loopt om ze te verliezen of vergeten. Ook ringen kun je beter niet dragen, omdat handen net als voeten in de lucht wat dikker kunnen worden en ringen kunnen dan knellen.


Rugtas
De beste tas voor handbagage is en blijft een rugtas. Zo heb je je handen vrij voor je paspoort en boarding pass en een rugtas draagt nu eenmaal een stuk fijner dan een schoudertas. Zeker wanneer je ook een trolley meeneemt als handbagage dan is een tas op je rug het beste!

 

bron: www.travelvalley.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.