Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 12 mei 2014 @ 01:15 door Travelboy , 1489 keer bekeken

Het is druk, er wordt flink gedronken en met geld gesmeten. Jacco Lochtenberg van het Zakkenrollersteam geeft zes tips om te voorkomen dat je wordt gerold.

 

a3X0Q8L.jpg
IN HET FEESTGEDRUIS: DE POLONAISE
Koningsdag is de dag bij uitstek om rond te hossen. De stad kleurt oranje, het bier smaakt goed en er wordt een lekker nummer gedraaid. Kom maar op met die polonaise. Beregezellig natuurlijk, maar ook heel gevaarlijk. Veel mensen + veel lichamelijk contact = het aangewezen moment voor zakkenrollers om toe te slaan. Door die knijpende hand in uw schouder voelt u die andere hand in uw (kont)zak echt niet meer, hoor.
Tip: Draag uw waardevolle bezittingen onder uw kleding óf draag uw (rug)tas op uw borst. Het voorkomt dat u gerold wordt en u kunt bovendien meelopen in de polonaise
Ez3b9RT.jpg
IN HET FEESTGEDRUIS: DE VOETBALLER
Voetballiefhebbers opgelet, kijk uit voor de voetbaltruc. Bijna iedereen houdt van voetbal. Maar niets is wat het lijkt. U drinkt rustig een biertje als plotseling een onbekende figuur voor u gaat staan. “Cruijff is een goede speler, de beste van de wereld” zegt de man en hij wijst naar zijn voeten. Het moet gezegd worden: de man is een virtuoos zonder bal, al tikt hij wel steeds tegen uw voeten. Zakkenrollersalarm: u staat op het punt om gerold te worden. De tikjes tegen uw voeten zijn een afleidingsmanoeuvre zodat u de hand in uw kontzak niet merkt.
Tip: Bewaar gepaste afstand, draag uw telefoon en portemonnee onder uw kleding, dan is het zelfs voor de beste zakkenroller van de wereld onmogelijk om te scoren.
k4wksbQ.jpg
OP HET TERRAS: DE NEPTOERIST
De terrastafel is geen uitstalplaats. De zon schijnt en na uren slenteren is het tijd voor een pauze. Amsterdam barst van de leuke terrasjes. Deze tip is vooral voor dames en heren in te strakke broeken met kleine zakken, die hun waardevolle spullen op de terrastafel etaleren. Opgelet! De zakkenroller – dit keer in de rol van verdwaalde toerist – heeft u gespot. Favoriet gereedschap is de plattegrond. Die wordt boven de waardevolle spullen gehouden. Terwijl u zoekt naar een straatnaam, slaat de boef snel zijn slag.
Tip: Waardevolle spullen niet op het tafeltje uitstallen, maar in uw broekzak bewaren.
55tvGpZ.jpg
BIJ DE PINAUTOMAAT: DE MEEKIJKER
Afdekken die handel. Het is 1.00 uur ’s nachts en Koningsnacht is in volle gang. U heeft honger. U heeft dorst. Maar uw geld is op. Dus snelt u naar de dichtstbijzijnde pinautomaat aan de Vijzelstraat. Pas erin, code intoetsen, geld pakken, pas terug in de portemonnee en snel terug naar de Reguliersdwarsstraat. Als u de ochtend daarop wakker wordt blijkt uw pinpas verdwenen. En – nog erger –uw rekening is geplunderd.
Tip: Scherm bij geldopname het intoetsen van uw pincode goed af. Mee-kijkers, die later uw bankpas rollen, liggen altijd op de loer, vooral later op de avond.
kCSNoFV.jpg
BIJ DE HOTDOGKRAAM: DE VLEKKENKAMPIOEN
Pas op voor geknoei én voor uw portemonnee. Kent u alle hotdogkramen in Amsterdam? Op Koningsdag zullen er veel meer zijn. Prima de luxe. Zit u net lekker te eten, maakt die ‘vriendelijke’ meneer die achter u staat u attent op een ketchupvlek. Balen. “Daaro, links onder uw schouder,” zegt de man en hij begint enthousiast te deppen met water en een servetje. Wat een gentleman, denkt u, maar schijn bedriegt: terwijl zijn linkerhand dept, gaat zijn rechter uw zakken af.
Tip: Mocht u waardevolle spullen in uw jaszakken bewaren, b­­oen de vlek dan zelf. Of laat het thuis aan de ‘vlekkenkampioen’ over en niet aan de man achter u.
IPxPZUI.jpg
IN HET RESTAURANT: RUG AAN RUG
Feesten maakt hongerig. Aan snackbars, eetkraampjes, fastfoodketens en restaurants in Amsterdam geen gebrek. Maar blijf ook daar op uw hoede; niet alleen mensen met knorrende magen bezoeken eetplekken. Het is tevens de aangewezen plek voor de rug-aan-rugtruc, een klassieker onder de zakkenrollers. U eet een burger en uw jas hangt over de stoel. Achter u zit een groepje mannen. Ze eten niet. Eentje zit met zijn rugleuning tegen uw rugleuning, op graaiafstand van uw jaszak. De man tegenover hem houdt alles in de gaten. Een eventuele derde blokkeert het zicht van omstanders. En weg is uw portemonnee.
Tip: Besluit u uw jas uit te doen? Haal dan de waardevolle spullen uit uw zakken. Zo voorkomt u dat uw hamburger exorbitant duur uitpakt

 

bron: www.parool.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.