Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 januari 2014 @ 03:05 door Travelboy , 1343 keer bekeken

Op reis genieten we vooral van mooie natuur, indrukwekkende architectuur, grappige culturele gebruiken en lekker eten... Maar geniet jij in het buitenland ook wel eens van muziek? Wil je kennis maken met de klanken en instrumenten van een land of zou je wel eens op een plek willen komen die je anders waarschijnlijk niet zag? Dan is een concert of optreden een uitstekend idee.

 

Bij een muziekoptreden denk je waarschijnlijk direct aan grote, volle – en vooral: uitverkochte – zalen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Overal ter wereld wordt muziek gemaakt en ernaar luisteren hoeft je niet veel te kosten. Enkele tips om gratis muziekoptredens op te speuren:

 

  • Veel conservatoriums – en soortgelijke muziekopleidingen – geven gratis (lunch)concerten, vaak meerdere keren per week. Een Google-zoekopdracht met “free concert conservatory + stad” levert gegarandeerd tips op, al kun je natuurlijk ook ter plekke even binnenlopen.

 


Bron: maurice_flower

 

  • Een perfecte plek om naar muziek te luisteren, is de kerk. Diensten zijn natuurlijk gratis bij te wonen en niet alleen is de orgelmuziek vaak prachtig – de akoestiek in een kerk is ook perfect. Let daarom vooral ook op posters bij de ingang: misschien is er wel een extra concert? In Parijs bijvoorbeeld kun je elke zondagmiddag gratis een orgelconcert bijwonen in de Notre-Dame of een bluesoptreden in de Amerikaanse kerk.
     

 

  • Festivals vind je overal en je portemonnee hoeft er nergens door worden leeggeroofd. ’s Zomers organiseren steden als Barcelona, Berlijn en New York namelijk gratis festivals in parken en ook verschillende niet-gratis festivals bieden nevenprogramma’s. Iceland Airwaves in Reykjavik bijvoorbeeld heeft overdag optredens op speciale plekken, zoals in winkels, koffiehuisjes en zelfs bij zwembaden. Hier kun je dezelfde bands live zien die ’s avonds op het betaalde festival spelen.

 


Bron: rickchung

 

  • Dat straatmuzikanten op straat spelen “omdat ze nog geen halve zaal vol krijgen” is in veel gevallen allesbehalve waar. In Londen bijvoorbeeld moet je auditie doen om überhaupt in de metrostations te mogen spelen en er zijn gevallen bekend waarbij bekende muzikanten – zoals topviolist Lorenzo Gatto undercover op straat speelden. Het is dus zeker de moeite waard om nét iets langer bij ze stil te staan; wie weet wie je spot!

 


Bron: paul_lowry

 

  • Een laatste tip: in veel grote steden worden gratis tijdschriften uitgedeeld, zoals het drietalige Agenda in Brussel, of bestaan websites waar de evenementen voor de komende tijd worden opgesomd. Voor Londen is dit bijvoorbeeld TimeOut. Wil je écht niks missen, dan is het dus een idee om hier goed op te letten.

 

Veel plezier!

 

bron: www.colombusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.