Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 15 oktober 2014 @ 00:04 door Travelboy , 1728 keer bekeken

Nadat Deutsche Bahn (DB) al in juni de IC Buslijn Düsseldorf-Eindhoven-Antwerpen had geïntroduceerd, breidt DB nu de busverbinding naar Nederland en België verder uit. Vanaf nu is het mogelijk tickets te boeken voor de nieuwe IC Bus verbinding Brussel-Roermond-Düsseldorf. De eerste bussen rijden al op 22 september.

 

Dagelijks worden in samenwerking met DB Arriva 4 busverbindingen van en naar Brussel aangeboden. Zo reist de passagier nu ook snel en comfortabel vanuit Brussel naar bijvoorbeeld het ‘Designer Outlet’ in Roermond, of stapt in Roermond op om bruisend Düsseldorf te ontdekken. De laatste rit in de avond zal nog van Brussel naar Eindhoven doorrijden, om vervolgens in de ochtend als eerste bus te vertrekken vanuit Eindhoven naar Brussel. Vanuit Brussel reist u per IC Bus in minder dan 2 uur naar Roermond, vanaf Roermond bent u binnen 50 minuten in Düsseldorf. In Brussel stopt de bus bij station Brussel-Centraal, in Roermond bij het station, dicht bij het bekende ‘Designer Outlet Roermond’, en in Düsseldorf stopt de bus rechtstreeks bij het busstation Düsseldorf ZOB.

 

Von der Moldau an die PegnitzDe nieuwe IC Bus complementeert het spoorverkeer van Deutsche Bahn en maakt deel uit van het DB prijs-, distributie- en aanbodsysteem. BahnCard houders profiteren daarnaast van de BahnCard korting en kinderen t/m 14 jaar reizen onder begeleiding gratis mee. Een enkele reis Brussel-Düsseldorf is met het “Europa-Spezial IC Bus” tarief al verkrijgbaar vanaf 14 euro. Een enkele reis Düsseldorf-Roermond of Roermond-Brussel is al verkrijgbaar vanaf 9 euro. De zitplaatsreservering is in de ticketprijs inbegrepen.

 

Op de nieuwe route reist u in moderne en veilige dubbeldeksbussen.
 U profiteert van gratis Wifi, ruime zitplaatsen, stopcontacten, drankjes en snacks, airconditioning, een wc, als mede voldoende ruimte voor uw bagage.

 

De nieuwe IC Bus is een initiatief van DB Fernverkehr en DB Arriva. DB Arriva is een DB-dochterbedrijf voor het regionale verkeer in het Europese buitenland. DB Arriva hoort tot de grootste bus aanbieders en is ook vooraanstaand in het regionale spoorverkeer. De twee partners introduceerden al eerder de IC Bus verbindingen Düsseldorf-Eindhoven-Antwerpen en München-Ljubljana-Zagreb.

 

Informatie en de dienstregeling is te vinden via www.bahn.com/be/icbus-brussel. Tickets zijn verkrijgbaar online via www.bahn.com, bij DB agenturen of via het DB Booking Center via het nummer +32 (0) 70 654 321* (in België) of +31 (0) 71 513 7008 (in Nederland). De verkoop via de nationale spoorwegmaatschappijen (NMBS en NS) is in voorbereiding.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.