Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 15 november 2014 @ 01:07 door Travelboy , 1290 keer bekeken

Zo tegen het einde van het jaar steken reisjournalisten en reisgidsschrijvers weer de koppen bij elkaar: wat zijn de beste reisbestemmingen voor het nieuwe jaar? Lonely Planet is traditioneel een van de eerste. De makers van de bekende reisbijbel kwamen eind oktober met de must visits voor 2015. Hieronder de 10 landen die je volgens Lonely Planet zeker niet mag overslaan.

 

Singapore
De stadsstaat Singapore, gesticht in 1965, viert zijn gouden jubileum met tal van nieuwe hotels en attracties en een uitbreiding van het metronetwerk.

 

Namibië
Het Afrikaanse land Namibië, geprezen om de bescherming van zijn flora en fauna, viert 25 jaar onafhankelijkheid.

 

Litouwen
Litouwen heeft de grootste bewegende zandduinen van Europa en in de hoofdstad Vilnius kijk je je ogen uit door de barokarchitectuur. En je kunt er vanaf 1 januari met je euro’s betalen.

 

Nicaragua
Nicaragua heeft het oorlogsverleden van zich afgeschud en je kunt er nu terecht voor koloniale steden, folkloristische steden en aanlokkelijke Caribische eilanden.

 

Ierland
In Ierland blijven de tradities – muziek, dans, whisky en bier – nog intact. En je kunt het land verkennen via een 2500 kilometer lange ruige kustroute: de Wild Atlantic Way.

 

Congo
Niet de Democratische Republiek, maar Congo-Brazzaville, staat volgens Lonely Planet aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Het is veilig en stabiel, oude parken worden opgelapt en er komen nieuwe nationale parken bij.

 

Servië
Het nog altijd erg goedkope Servië is ‘een van de best bewaarde geheimen van Europa’, zegt de reisgidsenuitgever. Je moet er snel bij zijn voordat het massatoerisme het land heeft ontdekt.

 

Filipijnen
De meer dan 7100 eilanden van de Filipijnen blinken uit door hun koraalriffen, hagelwitte zandstranden, zwierende palmbomen en intieme hutjes. Daar komen in 2015 nog vele straatparades en festivals bij.

 

St. Lucia
Het zelfstandige land en eiland St. Lucia in het Caribisch Gebied is nu slechts nog een pleisterplaats voor cruiseschepen. Het duikersparadijs met regenwoud en een vulkaan verdient meer, vindt Lonely Planet.

 

Marokko
Goedkope chartervluchten brengen al massa’s toeristen naar de badplaatsen, maar het binnenland en de Berbers hebben nog niets van hun authenticiteit verloren en zijn het waard om ontdekt te worden.

 

Naast de 10 beste reisbestemmingen heeft Lonely Planet nog lijstjes gemaakt voor talloze andere categorieën, zoals de 10 beste regio’s, de 10 beste plekken om raar te eten, de 10 beste plekken om naar de wc te gaan en de 10 beste gratis activiteiten die je in 2015 kunt ondernemen. Voor het complete overzicht kun je kijken op www.lonelyplanet.com/best-in-travel

 

bron: www.wereldreis.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.