Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 11 juli 2014 @ 00:40 door Travelboy , 1094 keer bekeken

Afdingen: sommige mensen doen het met gemak, maar de meesten worden toch nog wel zenuwachtig als ze een lagere prijs willen vragen. Met deze tips kan straks iedereen professioneel onderhandelen op reis.

 

Afdingen begint al thuis bij de kledingkast. Als je een dagje gaat winkelen, wees je er dan van bewust dat jij op de koopjes jaagt, maar dat de verkopers op jou jagen. Verkopers kunnen precies zien wie geld heeft. Let er dus op dat je geen merkkleding, dure horloges of andere sieraden draagt; kleed je simpel.

Vergelijk

Vervolg je weg naar het centrum, maar koop niet direct de eerste de beste winkel leeg. Een goede oriëntatie is vereist. Geen zorgen, daarvoor hoef je niet de hele souk door: drie à vier winkels zijn genoeg voor een goede steekproef. Noem tijdens je oriëntatie nooit wat je zou willen betalen; hier kun je later aan vast worden gehouden.  In rustige winkels kun je vaak beter afdingen dan in drukke winkels. Daar vreest de verkoper namelijk voor dezelfde onderhandeling met zijn andere klanten.

Koop eten ’s avonds

Bedenk ook van tevoren waar je voor gaat winkelen: souvenirs of voedsel? Bij eten kun je de marktstrategie toepassen. Kom je ’s morgens, dan heb je de meeste keus, maar betaal je wel de hoogste prijs. Maakt het je niet zo uit wat je eet, doe dan vooral ’s avonds je inkopen: de verkopers moeten van hun eten af en zullen dus sneller zakken in prijs.

Bron: mieke50

Wees nonchalant

Wanneer je een product wilt, toon dan geen interesse. Sterker nog, pak het product niet vast. Als je het product al beet hebt, dan heeft de verkoper al voor de helft gewonnen. Beter is om aan te wijzen wat je wilt. Wees daarbij zo nonchalant mogelijk.

 

lees verder op www.columbusmagazine.nl/special/6869/afdingen-als-een-professional-2.html



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.