Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 december 2014 @ 01:29 door Travelboy , 1090 keer bekeken

Snel, sneller, snelst is de trend. We zochten daarom tot op de minuut uit welk vliegveld het snelst skiplezier geeft. Niemand vliegt op en neer voor een paar armetierige pistekilometertjes, dus namen we als ondergrens een skigebied boven de 1.800 meter met minstens 40 kilometer aaneengesloten piste en binnen het uur bereikbaar per huurauto. Daarbij vermelden we ook nog de dichtstbijzijnde gletsjers.

 

1. Luchthaven Innsbruck (AT) – Axamer Lizum 30 min
De luchthaven van Innsbruck is het meest wintersportvriendelijke vliegveld van de Centrale Alpen. Het ligt namelijk niet alleen nabij talloze gletsjerskigebieden als Sölden, Pitztal, Kaunertal, Hintertux en de Zugspitz Arena, maar de luchthaven kent ook tal van kleine omringende resorts onder de gezamenlijke noemer Olympia Skiwelt Innsbruck. Op een steenworp afstand ligt bijvoorbeeld al een ministadskigebied: de Nordkette. Ga je echter voor volwaardig aaneengesloten skiplezier dan wint Axamer Lizum (40 kilometer piste) het qua reistijd, evenals de Stubaier Gletscher (46 minuten). Overigens is het geliefde Zillertal ook binnen het uur bereikbaar.

 

2. Luchthaven Salzburg (AT) – Almenwelt Lofer 39 min
De op twee na grootste luchthaven van Oostenrijk is de ideale uitvalsbasis voor skitripjes richting Ski amadé of de Kitzbüheler Alpen. Het kortste autoritje brengt je naar Lofer dat toegang geeft tot Almenwelt Lofer (46 kilometer piste). Het dichtstbijzijnde skigebied van enige betekenis is echter Flachau-Wagrain-Alpendorf, op de voet gevolgd door 4 Berge Skischaukel bij Schladming. Ga je echt voor groot, dan rijd je nog een kwartier door naar Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental. Voor eeuwige sneeuw ga je naar de Dachstein Gletscher (1 uur en 11 minuten).

 

3. Luchthaven Chambéry (FR) – Les 7 Laux 48 min
L’aéroport Chambéry Savoie is niet groot, maar wel lekker goedkoop om op te vliegen. Les 7 Laux ligt even verderop. Het bezit zo’n 120 kilometer aan pistes. Het daldorp Prapoutel bereik je binnen 58 kilometer. Andere fikse skigebieden binnen het uur zijn Chamrousse, Massif des Aravis en Les Sybelles. Zoek je het hogerop, dan is het sneeuwzekere Chamonix (1 uur en 26 minuten) het snelst bereikbaar. Dit is geen echt gletsjerskigebied, maar reikt wel tot boven de 3.000 m. Overigens zijn al deze bestemmingen ook via het nabijgelegen vliegveld van Grenoble bereikbaar.

 

4. Luchthaven Klagenfurt (AT) – Bad Kleinkirchheim 52 min
Misschien een vreemde eend in de bijt door zijn ligging. Maar via deze hoofdstad van de deelstaat Karinthië sta je toch nog binnen het uur op de latten in Bad Kleinkirchheim (100 kilometer piste), dat tevens over een kuuroord beschikt. Het overige resortaanbod in deze uithoek van de Alpen is wat magertjes ten opzichte van de andere luchthavens uit dit lijstje. Alleen Nassfeld biedt nog evenveel pistekilometers binnen het uur. Wie zeker wil zijn van de sneeuwkwaliteit rijdt door naar de Mölltaler Gletscher (1 uur en 27 minuten).

 

5. Luchthaven Genève (CH) – Les Carroz 56 min
Binnen 17 minuten bereik je reeds de Jura-skigebiedjes. Deze zijn echter niet hoger dan 1.700 m. Bij het Franse Les Carroz is dit anders. Het resort is op zichzelf niet zo groot maar het maakt deel uit van het overkoepelende skigebied Grand Massif (265 kilometer piste). De echte pistekilometervreters zitten nog tien minuten langer in de auto. Want Les Gets geeft toegang tot het megalomane Portes du Soleil: goed voor 650 kilometer corduroy. Op zoek naar sneeuwzekerheid? Het hooggelegen Chamonix ligt op 1 uur en 9 min rijden.

 

6. Luchthaven Zürich (CH) – Flumserberg 59 min
De sfeervolle studentenstad Zürich heeft een schitterend internationaal vliegveld, inclusief ondergronds treinstation en winkelpromenade. Niet voor niets is dit het grootste vliegveld van Zwitserland. Het ligt echter niet nabij pistereuzen zoals z’n nationale collega Genève. Toch valt er nog genoeg lol te beleven op de 75 pistekilometers van Flumserberg. Op ongeveer dezelfde reistijd ligt het kleinere Hoch-Ybrig. Wil je sneeuwzekerheid, dan rijd je nog een kwartier door naar Engelberg (1 uur en 14 minuten) waar je tot 3.028 m kunt skiën.

 

Iets langer
Vind je het niet erg om vijf minuten langer dan het beloofde uur in de auto te zitten? Vlieg dan op Turijn en bezoek het reusachtige Via Lattea. Of boek een prijsvechtervlucht naar Friedrichshafen en ski in Damüls-Mellau-Faschina of Montafon

 

bron: www.wintersport.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.