Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 26 mei 2014 @ 00:35 door Travelboy , 1361 keer bekeken

Je eerste, of misschien wel tweede of derde vakantie, zonder ouders. Waar ga je heen, wat is er te beleven en bovenal; is het betaalbaar? Om je op weg te helpen zetten de meest populaire bestemmingen voor jongerenvakanties voor je op een rij.

Top 5 jongerenvakanties

Pak ‘m beet 10 jaar geleden waren Spaanse bestemmingen als Salou & Lloret de Mar de meest populaire bestemmingen onder Nederlanders. In 2010 was Chersonissos het helemaal, door het tv-programma Oh oh Cherso. Anno 2014 vind je geen van deze bestemmingen nog terug in top 5 lijstjes als het aankomt op jongerenvakanties. Waar je dan wel moet zijn voor jouw zomervakantie? Wij de vijf bestemmingen op een rij waar je zonder twijfel een topvakantie zult beleven.

1. Sunny Beach

Het nadeel van de Spaanse Costa’s? Door de enorme populariteit in eerdere jaren zijn de prijzen enorm gestegen. En helaas heb je als jongere nog niet zoveel te besteden. Het is dan ook niet verrassend dat het Bulgaarse Sunny Beach door haar betaalbaarheid zoveel jongeren trekt.

Naast dat een biertje hier nog betaalbaar is, heb je hier een schitterend strand om overdag bij te komen. Langs het strand vind je tientallen strandtenten met de lekkerste cocktails. ’s Avonds kun je spreken van een bruisend nachtleven, zeker in en rond Flowerstreet, wat als de hoofdstraat van Sunny Beach wordt gezien.

2. Albufeira

Op zoek naar een jongerenvakantie onder de Portugese zon? Dan is Albufeira the place to be. Deze zonnige badplaats in het zuiden van Portugal biedt alles wat je nodig hebt voor een geslaagde jongerenvakantie.

De zon schijnt er praktisch altijd, het schitterende Fisherman’s Beach, betaalbare eettentjes en bovenal… The Strip. Dit is de plek waar je als jongeren ’s avonds moet zijn. Waar je ontelbaar veel barretjes, kroegen en discotheken vindt. Voor stuntende barmannen ga ja naar Wild & Co, voor de lekkerste cocktails naar Libertos en wil je echt goed dansen, ga dan naar discotheek Kiss.

Ook leuk: via je reisorganisatie kun je de leukste excursies boeken. Wat dacht je van een relaxte cruise op een catamaran of een jeepsafari?

3. Poreç

Poreçis eigenlijk de Kroatische equivalent van Sunny Beach: ook dit is een betaalbare variant van de Spaanse Costa’s. Maar wacht niet te lang met het boeken van jouw Kroatische zonvakantie. Door de toenemende populariteit kunnen de prijzen hier over vijf jaar wel eens uit de pan rijzen.

Poreç, gelegen in de regio Istrië, is één en al gezelligheid. Overdag kun je genieten op het strand, je kater uitslapend of neem gewoon een verfrissende duik ik het glasheldere water. Langs het strand en in het centrum vind je genoeg restaurants waar je voor weinig geld lekker kunt eten en drinken. Daarna kun je nog even over de lokale markt slenteren voor je los gaat in een van de beachclubs, loungebars of discotheken

4. Kos-stad

Chersonissos is niet langer de meest populaire Griekse bestemming voor jongeren, tegenwoordig moet je in Kos-stad zijn, op het gelijknamige eiland Kos. Hier kun je niet alleen de hele dag genieten van het prachtig brede strand, je kunt ook lekker slenteren door de oude stad met typisch Griekse straatjes. Tussendoor pak je een terrasje en geniet je van de Griekse specialiteiten. Alvast als bodem voor de avond…

Maar uiteindelijk kom je natuurlijk voor het nachtleven. Barstreet is een van de hotspots van de stad, hier vind je de gezelligste kroegen. Of je nu van R&B, pop of zelfs van Nederlandse meezing-muziek houdt; je vindt het er allemaal. Wil je echt een unieke avond hebben? Verplaats je dan na het indrinken naar discotheek Club X, de hotspot van dit moment. Deze club trekt elke avond een nieuw blik te gekke DJ’s open

5. Marmaris

Turkije is het land van de all inclusive vakanties, en hoewel dat bekend staat als ideaal voor gezinnen is dit ook ideaal voor jongeren. Als je overdag aan het strand van je resort ligt, heb je 0,0 kosten. Alle drankjes en hapjes zijn bij de prijs inbegrepen. Pas als je ’s avonds na het eten het resort verlaat, begint de teller te lopen. Ideaal toch?

De meest populaire bestemming in Turkije voor jongeren is Marmaris. Waarom? Je vindt hier alle elementen voor een geslaagde stap-vakantie. Een heerlijk strand met dito zee, een gezellige haven, een levendige boulevard en bovenal enorm veel uitgaansgelegenheden



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.