Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 juni 2014 @ 21:07 door Travelboy , 969 keer bekeken

Nederlanders die deze zomer voor de Franse snelwegen kiezen, kunnen met een speciale tolbadge langs ‘snelle’ tolpoorten. Télépeage is een elektronische manier van betalen op Franse wegen en bij meer dan 250 parkeerterreinen in het populaire vakantieland. Veel Fransen maakten al langer gebruik van de betaalmogelijkheid op de tolwegen, maar die is door de invoering van de Europese IBAN-rekeningnummers nu ook beschikbaar gekomen in Nederland.

 

De badges zijn te koop bij de ANWB. Het gaat om een kastje, dat op de binnenzijde van de voorruit wordt bevestigd. ,,Automobilisten die met zo'n apparaatje rijden, kunnen zich veel wachttijd besparen, want zij kunnen nu door de poortjes rijden met de oranje T,” aldus ANWB-woordvoerder Markus van Tol in het bericht van de Telegraaf. "De betaling geschiedt automatisch, omdat de tolbadge is verbonden aan de bankrekening van de eigenaar van de badge.”

 

De Télépeage kost € 7,50 voor leden van de ANWB, niet-leden betalen € 11. De abonnementsprijs is € 1,60 per maand en wordt alleen afgeschreven in de maanden dat de badge daadwerkelijk wordt gebruikt. Daarbij komen nog de reguliere toltarieven voor het gekozen traject.

 

bron: www.puuropreis.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.