Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 mei 2014 @ 00:06 door Travelboy , 1300 keer bekeken

Azië is nog niet echt booming als het gaat om citytrips, terwijl er zoveel mooie steden zijn. De mazzel is dat de prijzen hierdoor nog laag liggen. Dit zijn 25 supergoedkope steden in Azië.

 

De slaapprijzen zijn gebaseerd op een nacht in de goedkoopste hostelkamer met een goede locatie en beoordelingen. Voor het eten en drinken worden drie budgetmaaltijden en drie tapbiertjes gerekend. De prijs van het vervoer komt overeen met twee ritjes met het openbaar vervoer en de prijs voor bezienswaardigheden is gebaseerd op een grote, betaalde attractie. De lijst begint bij de goedkoopste stad.

 

1. Pokhara, Nepal

Slapen: € 2,60
Eten en drinken: € 5,65
Vervoer: € 0, 75
Bezienswaardigheden: € 0,75

 

Pokhara is een goed startpunt om excursies te maken naar de Annapura, een bergmassief in de Nepalese Himalaya. Daarnaast is het op cultureel gebied ook goed vertoeven in deze stad.

Bron: reysigers

 

2. Hanoi, Vietnam

Slapen: € 3,25
Eten en drinken: € 6,20
Vervoer: € 1,40
Bezienswaardigheden: € 1,05

 

In het Vietnamese Hanoi ontdek je een mix van Franse koloniale cultuur en typisch Aziatische cultuur. Naast talloze musea vind je er het mausoleum van Ho Chin Minh en het presidentieel paleis.

Bron: indi

 

3. Chiang Mai, Thailand

Slapen: € 2,25
Eten en drinken: € 7,70
Vervoer: € 0,90
Bezienswaardigheden: € 2,25

 

De Thaise stad Chiang Mai is niet zo'n wereldstad als Bangkok, maar wel een stuk minder druk en goedkoper. Er zijn veel prachtige, oude tempels te bewonderen en er worden veel creatieve ambachten uitgevoerd.

Bron: LRison

 

4. Kathmandu, Nepal

Slapen: € 2.45
Eten en drinken: € 7.70
Vervoer: € 0,60
Bezienswaardigheden: € 2,30

 

De Nepalese hoofdstad wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt voor tochten naar de Himalaya, maar het heeft zelf ook mooie bezienswaardigheden. Zo is er onder meer de ommuurde Garden of Dreams, een hindoeïstische tempel, het voormalig koninklijk paleis en de Stupa, een belangrijke boeddhistische tempel.

Bron: Regien

 

5. Goa, India

Slapen: € 2,10
Eten en drinken: € 10
Vervoer: € 0,25
Bezienswaardigheden: € 1,20

 

Een paradijs om te genieten van fijne stranden en een relaxte hippiesfeer, dat is Goa, de kleinste staat van India. Wil je nog wat cultuur opdoen? Dan kun je oude kathedralen en andere overblijfselen uit de periode dat Goa een Portugese kolonie was bezoeken.

Bron: elkehuub

 

6. Ho Chi Minhstad (Saigon), Vietnam

 

Slapen: € 4,10
Eten en drinken: € 7
Vervoer: € 1,05
Bezienswaardigheden: € 0,85

 

Hoewel Ho Chi Minhstad nu een bruisende, moderne stad is, heeft het nog veel herinneringen aan de tijd van het Franse kolonialisme en de Vietnamoorlog. Zo vind je er onder meer vele kerken, tempels, oude regeringsgebouwen en de Cu Chi tunnels van de guerrillastrijders.

Bron: LRison

 

7. Delhi, India

Slapen: € 3,60
Eten en drinken: € 7,70
Vervoer: € 0,35
Bezienswaardigheden: € 3

 

Een beetje cultuurliefhebber zal zich niet vervelen in Delhi. Er is een groot hindoeïstisch tempelcomplex, Akshardham, en je vindt er de grootste moskee van India, Jama Masjid. Verder zijn er nog de Qutub Minar, een islamitische toren van meer dan zeventig meter hoog, en het Rode Fort, een groot, ommuurd paleis. Beide zijn UNESCO Werelderfgoed.

Bron: Regien

 

8. Vientiane, Laos

Slapen: € 3,90
Eten en drinken: € 8,35
Vervoer: € 2,70
Bezienswaardigheden: € 0,55

 

In het gemoedelijke Vientiane krijg je het gevoel in een groot dorp te zijn, in plaats van een stad. Deze goedkope stad in Laos is een bezoek waard, zeker als je van boeddhistische kunst houdt.

Bron: balthasar

 

9. Luang Prabang, Laos

Slapen: € 3,90
Eten en drinken: € 7,75
Vervoer: € 1,80
Bezienswaardigheden: € 2,25

 

Luang Prabang heeft het allemaal. Het ligt perfect om als uitvalsbasis te dienen voor een rondreis door Vietnam, Laos en Thailand, de hele stad is UNESCO Werelderfgoed en het ligt dicht bij de prachtige Kuang Si waterval. Hierdoor is de stad wat meer toeristisch geworden. Echte budgetreizigers moeten daarom wel iets beter zoeken naar de koopjes.

Bron: pkbergen

 

10. Bangkok, Thailand

Slapen: € 3,60
Eten en drinken: € 7,15
Vervoer: € 0,90
Bezienswaardigheden: € 4,50

 

De vele contrasten maken Bangkok tot een stad waar voor iedereen iets is te vinden. Van grote megawinkelcentra tot talloze oude Chinese en boeddhistische tempels. Dit geldt ook voor accommodatie en eten, je kunt het zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Ook op culinair gebied kom je zeker niets te kort. 

Bron: quagga

 

Kijk op de volgende pagina voor meer goedkope steden in Azië

http://www.columbusmagazine.nl/special/6694/dertig-goedkope-steden-in-azië_2.html

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.