Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 februari 2014 @ 00:21 door Travelboy , 1863 keer bekeken

De recente jaren hebben bewezen dat vrede, stabiliteit en veiligheid méér dan ooit belangrijke factoren zijn voor een succesvolle toeristische bestemming. Elk jaar rangschikt het Institute for Economics and Peace (IEP) de wereld in een Global Peace Index (GPI) , op basis van welbepaalde criteria. Ook dit kan een argument zijn om potentiële vakantiegangers te overtuigen in hun keuze... informatie is macht, ook voor toerisme professionals.

 

De Global Peace Index voor 2013 werd vorige week gepubliceerd. Het is niet verrassend dat in vergelijking met vijf jaar geleden, de wereld niet bepaald een veiligere plek is geworden.  De recente gebeurtenissen in Syrië hebben het land 70% onveiliger gemaakt, en waren ook bepalend voor een daling van de omringende landen in de Global Peace Index.

 

Gebruikte criteria zijn: de criminaliteitsperceptie in de samenleving, het aantal mensen in de gevangenis, het aantal moorden, de politieke instabiliteit en de mate waarin men gemakkelijk toegang heeft tot wapens. De USA staat op de honderdste plaats, op een lijst van 162 landen. De UK staat op plaats 44.

 

Het veiligste land ter wereld volgens de GPI blijkt al voor het derde achtereenvolgende jaar IJsland te zijn. Denemarken en Noorwegen komen respectievelijk op de tweede  en derde plaats. Oostenrijk neemt de vierde plaats in en de top vijf wordt afgerond met, niet onverwacht, Zwitserland.

 

België prijkt op de tiende plaats en blijkt een veiliger en meer vreedzaam land te zijn dan Nederland: onze noorderburen staan pas op de 21e plaats. Tussen Mauritius en Hongarije in.

 

De wereldkaart hieronder kleurt de wereld in volgens de parameters van de Global Peace Index. Hoe groener hoe vreedzamer, hoe roder, hoe lager de regio scoort op de World Peace Index.

 

bron: www.travel360.be

 

Klik voor de map op onderstaande link.

www.visionofhumanity.org/#/page/indexes/global-peace-index



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.