Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 oktober 2014 @ 00:17 door Travelboy , 1171 keer bekeken

Elke einde is een nieuw begin,’ hoor je wel eens…Toch is het heel erg moeilijk om u deze mededeling te moeten sturen: Vlaanderen Vakantieland houdt op te bestaan in de huidige vorm.

 

De VRT-directie zag zich genoodzaakt om bij de besparingen die werden gevraagd door de Vlaamse regering drastische keuzes te maken: dat houdt ondermeer in dat er flink wordt gesnoeid in de programma’s die buiten het prime time aanbod vallen. De VRT-directie heeft ervoor gekozen om het tv-aanbod in prime time – zowel op één als Canvas - maximaal te vrijwaren.

 

Productie Vlavak: “We zijn ook fier, want we kunnen ondertussen al 25 seizoenen - elk jaar opnieuw - uitpakken met topkijkcijfers, en nog steeds trouwens! Onze kijkcijfers en marktaandelen pieken nog steeds, onze waarderingscijfers blijven bijzonder goed. Maar de VRT directie heeft geoordeeld dat het kostenplaatje van ons programma te hoog is, rekening houdend met de besparingen die ze moeten realiseren, én ondanks de vele inkomsten die we bij Vlaanderen Vakantieland binnenhalen dankzij de samenwerkingsovereenkomsten met tal van toeristische partners in binnen- en buitenland. Uiteraard zijn we heel erg ontgoocheld, en wij zijn ook verrast door deze beslissing. Maar helaas, het is niet anders, en we zijn realistisch genoeg om te weten dat er ook geen weg terug is. We begrijpen dat er harde keuzes moeten worden gemaakt, maar we betreuren dat we ons werk niet kunnen blijven verderzetten, want we hebben een schitterend parcours afgelegd!

 

Stopt Vlaanderen Vakantieland definitief? In de huidige vorm wel. Wanneer stopt Vlaanderen Vakantieland? Dat moeten we in overleg met het netmanagement van één nog verder bekijken, maar we lopen wellicht door tot begin september 2015. Vanaf 2016 komt er een nieuwe formule van Vlaanderen Vakantieland, een nieuw format en deze keer wél in prime time. Over die nieuwe formule is tot op dit moment nog niks bekend: format, duurtijd, aantal afleveringen en invulling moeten nog worden uitgewerkt.”

 

bron; www.travel-magazine.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.