Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 maart 2014 @ 20:12 door Travelboy , 1329 keer bekeken

Verrassing! Uw vlucht is vertraagd (of geannuleerd) en u moet extra tijd doorbrengen op het vliegveld. Misschien wordt het vliegveld ontruimd vanwege een verdacht pakketje. Natuurlijk zijn er talloze onverwachte omstandigheden die buiten uw macht gebeuren. Maar er zijn een paar dingen die kunnen helpen met hoe om te gaan met de situatie.

 
Hier onze 10 beste tips om de tijd te doden, de situatie op een goede manier te doorstaan en hopelijk om op een goede manier op uw vakantiebestemming aan te komen.
 

1. Kom op tijd

In het algemeen hebben ochtendvluchten minder vertraging en incidenten dan avond- of nachtvluchten. Maar zorg ervoor dat u ruim op tijd aanwezig bent zodat als er iets misgaat, u in ieder geval tijd hebt om te reageren en op zoek kunt gaan naar alternatieven voor uw bestemming. U staat ook vooraan in de rij bij de customer service desk. Als het goed is, kunt u die tijd gebruiken om nog wat te werken en uw Inbox op te schonen of doe iets anders opwindends.
 

2. Ken uw rechten

Ok, dus er is een grote storm en het ziet er naar uit dat u niet gaat vliegen de komende uren.Of misschien is uw vlucht overboekt en blijft u op het vliegveld. In gevallen als deze is het van groot belang dat u uw rechten kent. Gewapend met kennis, kunt u claimen waar u recht op hebt en hopelijk vindt u een oplossing voor uw probleem met wat azen achter de hand: van het terug ontvangen van uw onkosten voor drank en eten tot het krijgen van een hotel of ander vervoer.
 

3. Wees mobiel

We bedoelen niet ‘maak u uit de voeten’ hoewel een goed fitnessniveau helpt als u verschijnt bij de verkeerde terminal. Misschien moet u uw Blackberry achterlaten tijdens een digital detox en stop uw telefoon niet in uw handbagage want misschien heeft u het toestelletje nodig. Wellicht voor een vriend die u komt ophalen op het vliegveld om 2 uur ’s nachts of om hotel waar u verblijft te bellen of te e-mailen.
 

Lees ook: De top 20 travel apps: aangeraden door Skyscanner

 

4. Verzeker uzelf van een verzekering

Een reisverzekering garandeert dat tal van problemen eerder worden opgelost. Deze extra kosten zullen een waardevolle investering blijken als het onverwachte gebeurt. Echter, het is nog altijd een heel gewone fout om geen verzekering af te sluiten die elk probleem dekt.
 

5. Verken het vliegveld

Als u extra tijd heeft, doe er dan iets mee: u heeft tijd om de fascinerende to do dingen en attracties van het vliegveld te ontdekken zonder dat u ver weg bent van de gates en boarding. Ten eerste is daar de dutyfree: wanneer heeft u echt de tijd om te ruiken en te sprayen met topgeuren? Probeer de meest extravagante geuren en investeer in een goede fles voor uw drankvoorraad. En denk vooruit: neem alvast wat cadeautjes mee zoals 400 Malboro’s voor tante Janny…
 

Lees ook: De 11 gekste vliegveldinterieurs in de wereld.

 

6. Maak vrienden

Vrienden maken is altijd goed. Helemaal als u niet direct kunt vertrekken en niet op uw bestemming aan komt. Op een praktisch niveau kunt u besparen door kosten te delen zoals een taxi naar het centrum. En: wees aardig tegen de vliegveldmedewerkers. De arme zieltjes bij de customer service zullen u veel eerder helpen als u vriendelijk bent dan dat u helemaal los gaat. Dat leidt tot niks, behalve aanwezigheid op YouTube.
 

7. Airport lounges

Business Class vliegers en leden van airline loyaltyprogramma’s zullen al in de VIP room zitten om pinda’s te eten. Met comfortabele sofa’s, dagbladen en een assortiment zoute snacks bieden deze lounges een rustiger en relaxter omgeving dan de rest van het vliegveld. In sommige gevallen zijn ze niet exclusief en kunt u er binnen komen met een fee van €28, wat wellicht goedkoper uitpakt dan u tegoed doen aan eten en drinken in een airport bar.
 

8. Entertain uzelf

Neem altijd iets mee om de tijd te doden: van een boek (of een e-book reader) tot uw laptop of een tablet gevuld met films. Of misschien is het nog grappiger om te kijken welke van deze 10 dingen u nooit moet doen op een vliegveld.
 

9. Slaap

In het ergste geval van annulering heeft u veel tijd om te doden voordat u van het vliegveld verlost bent. Als u niet overnacht in een hotel nabij het vliegveld bent u toch afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. zoek een plekje om uw ogen dicht te doen. Bereid u voor met een slaapmasker, oordopjes en een lichtgewicht deken in de handbagage.
 

10. Eet en drink

Een broodtrommeltje maken klinkt niet als een glamour voorbereiding voor een vakantie maar kan heel goed uitkomen als u vertraging heeft. Er is altijd nog de champagne- en oesterbar als u uw tijd in stijl wilt doorbrengen maar let op uw waterinname. Uitdroging laat u zeker erger voelen tijdens uw reis net zoals ettelijke uren in de airport bar, maar als al het andere mislukt…
 
Als dat alles niet helpt, zijn hier 20 van onze top airport tips die u helpen als u onderweg bent tijdens uw reizen.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.