Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 10 mei 2014 @ 03:32 door Travelboy , 1611 keer bekeken

Achtbanen, suikerspinnen en Mickey Mouse pakjes zijn precies die ingrediënten die u voor uw vakantie zoekt? Lees dan snel verder…

 

Het voorjaar is begonnen, de zomer nadert met rasse schreden. Precies dan gaat het attractieparkseizoen van start! Attractie- en pretparken hebben een hoog pleziergehalte. Daarom onze lijst met de 10 coolste themaparken in de wereld.

 

Universal Orlando Resort - Orlando, Florida, Verenigde Staten

Harry Potter fans opgelet: in het Universal Orlando Resort neemt u een geweldige duik in de wereld van de dappere tovenaarsleerling. De Wizarding World of Harry Potter is onderdeel van Islands of Adventure van Universal Orlando Resort. Hier kiest jong en oud z’n toverstaf uit, kunt u op Hippogryph door de lucht vliegen en in Hogsmeade boterbier en pompoensap drinken. Naast de wereld van Harry Potter, biedt het park tal van Universal filmattracties.
 

Disneyland Resort Paris – Marne-la-Vallée, nabij Parijs, Frankrijk

Wie liever niet helemaal naar de Verenigde Staten reist voor wat avontuur maar wel graag helden als Jack Sparrow, Ariel en alle andere Disneyfiguren wil ontmoeten, gaat naar Disneyland Parijs. Disneyland Paris ligt in Marne-la-Vallée, een groot park dat bestaat uit meerdere thema-onderdelen, twee themaparken, een golfbaan, zeven hotels en een treinstation. Tot Disneyland Paris behoort ook de kleine stad Val d'Europe dat speciaal voor Disney gebouwd werd.
 

Walt Disney World Resort – Orlando, Florida, Verenigde Staten

We blijven nog even bij Disney, maar wisselen van land. Met 15.000 hectare is Walt Disney World niet alleen het grootste Disneypark maar ook het grootste pretpark in de wereld. Het park is een samenvoeging van vier themaparken. Magic Kingdom, het futuristische Epcot, Disney Hollywood Studios en Disney Animal Kingdom, twee waterparken, een golfbaan, een sport- en vrijetijdscentrum en maar liefst 23 hotels. Het bijzondere is en blijft natuurlijk de sprookjesachtige Disney charme die u overal terugziet. Waar anders loopt u op een dag Mickey, Donald, Goofy en al die andere Disneyhelden tegen het schone lijf.
 

Cedar Point – Sandusky, Ohio, Verenigde Staten

Wie na alle zoete Disneyparken wat meer zin heeft in wat meer actie en avontuur, kan naar Cedar Point in Sandusky, Ohio. De bekende, angstaanjagende achtbanen zijn niet voor de poes en niet geschikt voor bangeriken. Het park telt maar liefst 16 rollercoasters en 72 spannende attracties zoals de Strata Coaster. En achtbanen van zeker 120 meter hoog. De betreffende achtbaan heeft de toepasselijke naam: ‘Top Thrill Dragster’ en bereikt snelheden van zo’n 190 km per uur (in een tijd van slechts 3,8 seconden). Het biedt adrenaline junks een adembenemende val vanaf 120 meter. Onze tip: plan de lunch pas na deze rit. 
 

Europa Park – Rust, Baden-Württemberg

Waarom het ver zoeken als u dichtbij net zoveel pret kunt beleven? Naast Nederland heeft ook Duitsland veel goede attractieparken. De grootste is wel het Europapark in Baden-Württemberg. Het is onderverdeeld in zo’n 16 gebieden die elk een land uit Europa vertegenwoordigen. Ontdek zelf de leuke attracties met onder meer een Italiaans, Griekse of Spaans thema. Daarnaast biedt het complex meerdere hotels, een camping, veel winkels en een eigen bioscoop.
 

Coney Island – Brooklyn, New York, Verenigde Staten

Coney Island is niet alleen een attractiepark maar direct ook een heel bijzonder stadsdeel van New York dat zich grotendeels heeft ondergedompeld in entertainment. Gelegen in de  Brooklyn, biedt het diverse kleinere themaparken naast kunstcentra, galeries, diverse evenementenlocaties en trendy restaurants. Wie the Big Apple bezoekt, zou eigenlijk ook eens een blik moeten werpen op de soms waanzinnige sfeer in Coney Island.
 

Canada's Wonderland – Vaughan, Ontario, Canada

Ook in Canada wacht een te gek attractiepark voor niet-angsthazen en avontuurlijke vakantiegangers. Net zoals in Cedar Point heeft Canada's Wonderland zo’n 16 rollercoasters waaronder ‘Leviathan’, een giga-coaster van zo’n 93 meter hoog die moedige passagiers wegschiet met 148 kilometer per uur. Naast attracties voor adrenalineverslaafden, heeft het park ook genoeg te bieden voor de water rustiger mens en jongere gasten. Zoals Dinosaurs Alive! Verwacht hier levensechte dinosaurussen en leuke exposities die u mee terugnemen naar de prehistorie.
 

Gardaland – Castelnouvo del Garda, Italië

Soms heeft u toch ook zin om even Mickey en Co te vergeten. Wat te denken van het Wilde Westen, het mysterieuze slot van Merlijn of de verzonken stad van Atlantis? Het komt allemaal samen in het Italiaanse antwoord op Disneyland: Gardaland. Gelegen aan het fraaie Gardameer biedt dit park meerdere themagebieden voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen. Maar ook fans van actie en avontuur komen niets tekort. Naast het pretpark heeft Gardaland ook een Sea Life Aquarium en een bijbehorend, aangenaam hotel.
 

Parc Astérix – Plailly, nabij Parijs, Frankrijk

Ongeveer 30 kilometer ten noorden van Parijs ligt het thempark Asterix gewijd aan de brutale en grappige Galliërs Asterix en Obelix en hun avonturen. Het park is vooral ook bekend om z’n, voor Europese normen, spannende achtbanen. Zoals de in 1997 geopende houtenachtbaan ‘Thunder van Zeus’. Naast de achtbanen, duiken overal verhalen op van de uit de stripboeken van Astrix en Obelix.
 

Warner Bros Movie World – Oxenford, Australië

Ook Australië heeft een Warner Bros Movie World, een op films geïnspireerd themapark waar helden als Superman en Batman tot de Green Lantern opduiken. Maar ook de lievelingen van een jonger publiek, zoals Scooby-Doo of Road Runner zijn present. Naast de spannende en leuke attracties, heeft het park ook live shows zoals een Hollywood Stunt Driver Show.
 
 
Eigenlijk maakt het tegenwoordig niet uit hoe uw idee van avontuur er uitziet. Dankzij fantastische attractieparken worden veel actiedromen werkelijkheid. Een attractiepark garandeert veel plezier en adrenlineverhogende uurtjes in spannende rollercoasters naast magische ontmoetingen met bekende filmfiguren! 
 
Nog niet genoeg adrenaline?
 

Ontdek dan ook deze 7 uiterst spannende waterparken



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.