Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 21 augustus 2014 @ 03:35 door Travelboy , 1312 keer bekeken

De organisatie New7Wonders voegt aan het eind van dit jaar voor het eerst zeven steden toe aan de lijst met wereldwonderen. Naast natuurlijke en architectonische wereldwonderen, kunnen straks volledige steden zich een ‘wereldwonder’ noemen.

 

New7Wonders, dat op 07/07/07 voor het eerst zeven nieuwe wereldwonderen toekende, heeft 21 steden genomineerd. Er wordt vooral gekeken naar de verrijking van een stad: van compleet nieuwe en moderne metropolen tot steden met een sterk historisch karakter. Ook locaties die qua inwoneraantal en grootte sterk groeien, zijn in deze nominatielijst opgenomen. Dit zijn de 21 steden die nog in de race zijn.

 

1. Bangkok (Thailand)

De Thaise hoofdstad Bangkok is immens: in de agglomeratie wonen zo’n vijftien miljoen mensen. Bangkok is een veelzijdige stad: het heeft een westerse skyline, veel historische bezienswaardigheden als Wat Pho en Wat Arun en sinds de jaren ’90 een bruisend uitgaansleven het bekende Khao San Road. Ook het inwoneraantal neemt nog steeds toe:  in de laatste tien jaar zijn er ruim drie miljoen stedelingen bijgekomen.

Foto: Reisreporter CarlavanOoij

 

2. Barcelona (Spanje)

Het zal weinig mensen verbazen dat Barcelona als wereldwonder is genomineerd. De ligging van de stad, de omliggende natuur en de vele bezichtigingen maken van de Spaanse stad een topbestemming voor stedentrips. De stad heeft deze status onder andere te danken aan Antonio Gaudi, de kunstenaar die verantwoordelijk is voor onder andere Park Guëll en de Sagrada Familia.

Foto: Reisreporter Trude

 

3. Beiroet (Libanon)

De Libanese Burgeroorlog, die tussen 1975 en 1990 plaatsvond in Libanon, heeft zijn sporen achtergelaten in Beiroet. De stad werd volledig verwoest. De reden dat Beiroet nu in deze lijst staat, is de wederopbouw. De stad heeft zich de laatste jaren heel hard ontwikkeld. Vóór de burgeroorlog had de stad de bijnaam Parijs van het oosten en dat beeld wil Beiroet dolgraag weer terugkrijgen. In 2007 werd de Mohammad al Amin-moskee voltooid, een nieuw kunstwerk in de stijl van 1001 nachten.

Foto: Reisreporter Danny-Hartogs

 

4. Chicago (Verenigde Staten)

Chicago is de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten. Alleen New York en San Francisco zijn groter. Chicago, dat in de staat Illinois ligt, is in meerdere opzichten belangrijk. O’Hare International Airport een van de grootste luchthavens ter wereld en het spoorwegennet is de grootste van het land. Chicago was tot 1997 ook recordhouder van de grootste toren van de VS: de Willis Tower. De skyline van Chicago en het centrum zijn indrukwekkend.

Foto: Reisreporter Esthers

 

5. Doha (Qatar)

Zoals wel meer steden in het Midden-Oosten ontwikkelt Doha, de hoofdstad van Qatar, zich razendsnel. Ten opzichte van 1997 is het inwoneraantal al verdubbeld: er wonen nu 800.000 inwoners. In de stad ligt ook ‘Education City’: een aparte ‘stad’, volledig gericht op onderzoek, onderwijs en ontwikkeling.

 

lees verder op www.columbusmagazine.nl/special/6926/21-steden-in-de-race-voor-nieuw-wereldwonder-2.html



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.