Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 31 augustus 2014 @ 01:38 door Travelboy , 1243 keer bekeken

Een lekker bed of uitgebreid ontbijt? Dat is voor deze hotelwebsite niet belangrijk. De wifi-snelheid wel.

 

Home is where the wifi is. Want hoe je het ook wendt of keert: ook als je in een hotel verblijft wil je gewoon kunnen Netflixen of even een torrentje binnenhalen. Niet omdat de vakantie niet leuk is, maar omdat ik graag nog met mijn vriendin na een hele ochtend, dag en avond wandelen, eten en kijken toch nog even graag een House of Cards-aflevering in het hotel wil kijken. En dan wil je écht geen haperende stream.

 

Die ergernis begrijpt Hotelwifitest, een website die hotelbezoekers laat meten hoe snel hun wifi-verbinding is. Die resultaten worden geïndexeerd, waarna de website de hotels op basis van wifi-snelheid beoordeelt. Volgens Hotelwifitest beschikt de dienst over wifi-informatie van meer dan 100.000 hotels. Handig om in de gaten te houden als je een hotel boekt. 

 

Algoritme

Daarnaast beschikt Hotelwifitest over een speciaal algoritme dat de wifi-snelheid van hotels kan schatten. Het algoritme kijkt onder andere naar de hoogte en ligging van het hotel, en naar de wifi-snelheden van nabijgelegen hotels. Zo heb je in ieder geval een indicatie van de wifi-snelheid.

 

Helaas laat Hotelwifitest nog niet zien of het een betaalde of gratis wifi-verbinding betreft. Maar eerlijk gezegd zul je de website vooral gebruiken als een extra informatiebron dan de primaire reden om een hotel te boeken. Hoop ik.

 

Hostel snelste in Amsterdam

Volgens de site is het hotel met de snelste verbinding in Amsterdam het goedkope Amigo Hostel in de Oosterparkbuurt met circa 100 Mbps. Dat is te danken aan het glasvezelnetwerk in die wijk

 

bron: www.bright.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.