Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 21 juni 2014 @ 17:13 door Travelboy , 1296 keer bekeken

Met de grote vakantie voor de deur vertrekken veel gezinnen naar Afrika. Het zal beslist een prachtige reis worden. Een reis waar er al zo lang naar werd uitgekeken! Leuke en onvergetelijke safari-ervaringen. Die ene foto van een neushoorn via smartphone op het internet…. Bezint eer ge begint!

 

Bijna gepakt en gezakt en nog enkele ‘to do’s’ op het lijst van wat we niet mogen vergeten mee te nemen. Bovenaan het lijstje: camera, smartphone, geheugenkaart, oplader batterij. Wie wil er niet deze onvergetelijke Afrika-ervaringen vastleggen voor de ‘achterblijvers’. Een ‘selfie’ vanuit het safarivoertuig met die bijzondere neushoorn op de achtergrond. Wat staat dat ‘cool’! Hup, op Facebook met als boodschap ‘groeten uit wildpark x! We genieten!’. Het is gebeurd….



Onschuldig en ‘fun’ lijkt het, maar dat is het niet…. Met deze ene actie hebben we ‘de wereld’ laten weten (en dus ook de meest gewiekste stropers!) waar er zich deze bijzondere, met uitsterven bedreigde, neushoorn zich bevindt…! Het stropen van bedreigde diersoorten belangt ons allen aan en nog meer het voorkomen ervan! Stropers behoren in Afrika dikwijls tot grote ultra georganiseerde stroperssyndicaten en zijn uitgerust met de meest vernufte technologieën.



Maar vergeet niet: ook de stropers schuimen het internet af op zoek naar foto’s van bedreigde diersoorten. Social media zoals Facebook, Twitter, Pinterest e.d. maakt het voor de stropers maar al te gemakkelijk… Foto’s die met smartphone gepost worden bevatten GPS-coördinaten die de stropers rechtstreeks naar het dier in kwestie kunnen leiden….


Gouden raad om aan uw cliënten mee te geven: zet het de geolocatie op de smartphone uit vooraleer je een foto neemt en deze post op internet. Of nog beter: laat de mooie herinnering aan het zien van een bedreigde diersoort in je hart en niet op het wereldwijde web!


Meer weten over choquerende cijfers van gestroopte neushoorns in Zuid-Afrika? www.stoprhinopoaching.com.

 

Visit Southern Africa draagt bij tot de bewustwording in de strijd tegen het stropen van bedreigde diersoorten.

 

bron: www.travel360.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.