Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 25 juli 2014 @ 01:34 door Travelboy , 1379 keer bekeken

Cruisen staat bekend als een luxe, maar dure manier van reizen. Ondanks dat dit waarschijnlijk nooit een goedkope manier van reizen zal worden, weten maar weinig mensen dat je toch een hoop kunt besparen op je reis. Dat begint al bij het boeken van je cruise, maar ook aan boord kun je je slag slaan. We hebben tien tips van ervaren cruisereizigers op een rij gezet.

1. Boek extreem vroeg óf extreem laat

Net als bij andere vakanties kennen ook cruisegangers vroegboekkortingen en last minute aanbiedingen. Wanneer je van de vroegboekkorting gebruik wilt maken, moet je op zijn minst zes tot negen maanden van tevoren boeken. De last minute korting gaat vaak zes weken vóór vertrek in. Houd er met laat boeken wel rekening mee dat de mooiste kamers waarschijnlijk al weg zijn en je misschien een kamer zonder balkon of zelfs zonder ramen kunt hebben.

2. Kies de juiste reisagent

Vrijwel iedere reisagent kan een reis voor jou boeken, maar veel agenten specialiseren in een specifieke cruisesoort of in een specifieke route. Zoek een agent die met de door jou gekozen cruise heeft gevaren en die al eerder cruises bij hen heeft geboekt. Een ervaren reisagent heeft meer relaties met het bedrijf en kan vaak zorgen voor upgrades of kortingen. Een goede reisagent wijst je ook op de geldbesparende cruises die aan jouw behoeftes voldoen.

 


Bron: ducgirl

3. Boek een kleine cruise

Bij een cruise wordt dikwijls groots gedacht: op een boot de wereld rond. Dit kan een tegenhoudende gedachte zijn als je overweegt om voor het eerst een cruise te maken. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook cruises van twee à drie dagen bestaan. Op een minicruise kun je vanuit Nederland bijvoorbeeld een uitstapje maken naar één van de verschillende steden in Engeland, om daar een dagje te verblijven en dan weer terug te keren. Niet duur en een leuke manier om te ontdekken of deze manier van reizen iets voor je is.

4. Boek aan boord

Is het cruisen je al bevallen en weet je al dat je er nog een gaat maken? Boek dan aan boord van je huidige reis alvast een nieuwe. Aan boord van veel schepen krijg je namelijk extra korting op je volgende cruise. Overweeg je weer te gaan varen, zorg dan wel dat je je thuis al een beetje hebt georiënteerd. Soms presenteren de maatschappijen de cruises namelijk met korting, maar hebben ze de oorspronkelijke prijs op dat moment hoger gemaakt. Dan betaal je dus alsnog de hoofdprijs.

5. Cruise gratis

Ben je een organisatietalent en wil je graag mee op een gratis cruise, organiseer dan een groepsreis. Verschillende maatschappijen verstrekken gratis kamers aan de organisator van een dergelijke reis Let wel: doorgaans moet je zestien tweepersoonskamers weten te vullen, dus je moet wel 32 man aan boord zien te krijgen.

 

In feite verdien je deze cruise natuurlijk door je inzet. Hoewel de organisatie niet zo ingewikkeld is, gaat er namelijk wel heel veel tijd in zitten. Het is jouw taak een geschikte cruise te vinden voor de hele groep, ervoor te zorgen dat alle leden op tijd betalen én je bent aansprakelijk tijdens de reis. Maar vind je organiseren én cruisen dus leuk, zoek dan vooral de voorwaarden bij verschillende cruisemaatschappijen op en wie weet ga jij straks gratis op reis.

 

Lees verder op www.columbusmagazine.nl/special/6889/bespaar-op-je-cruise-10-tips-van-ervaren-cruisereizigers2.html



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.