Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 10 maart 2014 @ 01:32 door Travelboy , 1386 keer bekeken

Als we recent onderzoek van Expedia mogen geloven blijven we in toenemende mate werken op vakantie . En tripjes voor het werk proberen we veelal te verlengen met privé-tijd op de plaats van bestemming. Werk & vakantie gaan steeds meer hand in hand.


  Egencia's hield in opdracht van Expedia een wereldwijd onderzoek onder 8.000 mensen, waaronder ruim 300 Nederlanders. Zij concludeerde dat een werkantie langzaam een trend lijkt te worden. Ook onder Nederlanders.

 

Werk mee op vakantie, vakantie mee op werk

Werk lijkt zicht steeds makkelijker een weg naar jouw vakantiebestemming te vinden. Zo heeft de komst van de smartphones er een aantal jaren geleden voor gezorgd dat steeds meer reizigers hun werkmail checken onderweg. Inmiddels geeft 56% van de Nederlanders aan dat zijn hun of voicemail wel eens checken op vakantie. Overigens is dat in vergelijking met andere Europeanen nog best weinig. Maar liefst 93% van de Fransen en 87% van de Italianen geeft aan hun werkmail of voicemail te checken tijdens hun vakantie.

 

 Andersom voegen we ook steeds vaker een paar vakantiedagen toe aan een werktrip (44%), met name als deze in het buitenland plaats vindt. Ook neemt een kwart van de Nederlanders zijn of haar partner mee op vakantie. Je kunt het nuttige maar beter met het aangename combineren.

 

Reislustige jongeren

Vooral jongeren tussen de 18 en 30 jaar breiden hun werkreis uit met een persoonlijk reisje. De kans dat zij dit doen is maar liefst twee keer zo groot als bij reizigers boven de 35 jaar. Overigens is het zo dat jongeren in deze leeftijd sowieso meer reizen, maar liefst 4,2 trips per jaar. Bij mensen tussen de 31 en 45 jaar is dit ‘slechts’ 2,9 keer.

 

bron: www.vakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.