Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 april 2014 @ 01:16 door Travelboy , 1201 keer bekeken

Ongeveer een op drie Europeanen boekt zijn of haar vakantie intussen online. Toch blijken nog steeds heel wat boekingwebsites niet in orde met de regelgeving. Van de 28 Belgische websites die door de EU werden nagekeken, zijn er nog ongeveer tien niet in orde.

 

Bij een eerste controle in de zomer van 2013 bleken maar liefst 382 van de 552 reiswebsites niet in orde met de Europese regelgeving. Dat betekent dat amper 31 procent in orde was. Op 3 april 2014 werd een nieuw onderzoek uitgevoerd, en 173 websites hebben hun fouten aangepast. De beste leerlingen van de klas zijn Bulgarije, Hongarije, Noorwegen en Portugal, waar alle websites in orde zijn. In België zijn 18 van de 28 volledig in orde, wat ons amper 2 procent boven het Europese gemiddelde plaatst.

 

30.jpg

 

Problemen

Het onderzoek ging na of er steeds voldoende informatie op de website aanwezig was: of de prijs in een vroeg stadium van de boeking bekeken kon worden en alle taksen inbegrepen waren, of er een manier was om klachten te versturen en of de gebruikstermen duidelijk en verstaanbaar geschreven waren. De meest voorkomende fouten waren:

 

  • - 162 onderzochte websites (30 procent) hadden onvoldoende informatie over de identiteit van de eigenaar.
  • - 157 websites (28 procent) gaven geen duidelijke beschrijving hoe er klacht kan worden ingediend.
  • - Optionele supplementen (bagage, verzekering, prioritaire boarding) mogen niet standaard zijn aangeduid op het boekingsformulier. Dat was een probleem bij 133 websites (24 procent).
  • - De totale prijs van de bestelling werd niet op voorhand getoond bij 112 websites (20 procent).

 

bron: http://newsmonkey.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.