Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 mei 2014 @ 03:30 door Travelboy , 1151 keer bekeken

Er moet in heel Europa een gezamenlijk, betrouwbaar reisadvies komen, vindt D66. Zo weten Europese reizigers beter waar ze aan toe zijn tijdens hun reis buiten de Unie.

 

Nu kan het voorkomen dat één regering adviseert om een bepaalde regio te mijden, terwijl reizigers uit buurlanden ondertussen naar dezelfde bestemming vertrekken. „Miljoenen vakantiegangers en andere reizigers willen gewoon een goed advies. Niet 28 verschillende adviezen”, aldus D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. „Ook deze meivakantie gaan veel mensen op reis, dus het is belangrijk dat het kabinet snel werk maakt van een Europees advies.”

 

Zo gaf Duitsland vorig jaar een negatief reisadvies voor heel Egypte, maar konden Nederlanders volgens de regering zonder gevaar naar de badplaatsen. Scandinavische touroperators haalden op dat moment ook toeristen terug. Nederland besloot echter pas na enkele dagen toeristen weg te halen. Reisorganisaties stelden toen dat ze de adviezen onduidelijk vonden. Op dit moment geldt sinds 11april voor Nederlanders een negatief reisadvies voor het oosten van Oekraïne. Duitsland besloot hiertoe pas dit weekend.

 

Volgens D66 kunnen reizigers zich met één advies beter voorbereiden op risico’s als ontvoeringen, overvallen, maar ook natuurrampen. „Het werkt niet als we allemaal verschillende adviezen krijgen. We kijken als we gaan reizen toch naar wat andere landen doen. Ik ben daarom voor één reisadvies, behalve als er bijzondere omstandigheden zijn waarin de situatie voor bijvoorbeeld Duitsers en Nederlanders echt anders is.”

 

Een Europees reisadvies zou volgens Sjoerdsma onderdeel moeten worden een gezamenlijk buitenlandbeleid van de Europese Unie. „Veel uitdagingen op het internationale toneel zijn grensoverschrijdend. Dat zullen we samen moeten oplossen, met een heldere Europese stem. Dat geldt ook voor reisadviezen. Vijfhonderd miljoen Europeanen die een advies krijgen? Dat is een signaal.”

 

bron: www.spitsnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.