Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 27 juni 2014 @ 00:58 door Travelboy , 1153 keer bekeken

Bellen met uw mobiele telefoon in het buitenland (EU) kost veel geld. Internetten op uw mobiel is nog duurder. Dat komt doordat u in het buitenland gebruik maakt van een andere telefoonmaatschappij. Dit wordt roaming genoemd. Maar vanaf 1 juli 2014 gelden binnen de Europese Unie maximumtarieven voor het gebruik van uw mobiele telefoon. Hierdoor gaan de prijzen omlaag, een voordeel voor consumenten.

 

Maximumtarieven

Welke maximumtarieven gelden er per 1 juli 2014 wanneer u in het buitenland bent?
•€ 0,19 per minuut voor bellen
•€ 0,05 per minuut voor gebeld worden
•€ 0,06 per verstuurd sms-bericht
•€ 0,20 per MB voor internetten

Let op: bovenstaande bedragen gelden alleen wanneer u in een ander land bent binnen de EU.

 

Mobiel internet

Wanneer u in het buitenland bent en u vergeet per ongeluk uw dataroaming uit te zetten, worden er automatisch kosten in rekening gebracht voor mobiel internet. Deze kosten konden vroeger oplopen tot enkele honderden euro’s. Maar hier is nu ook iets tegen gedaan. Telefoonmaatschappijen moeten een maandelijkse kostenbeperking van € 50 aanbieden aan consumenten. Als u dus gebruik maakt van internet op uw mobiel, mag dat niet meer kosten dan € 50. Daarnaast ontvangt u een waarschuwing wanneer u 80 % van de mobiele data heeft verbruikt. Hierdoor hoeft u niet meer te vrezen voor een hoge telefoonrekening.

 

Andere telefoonmaatschappij

Per 1 juli 2014 krijgt u ook de mogelijkheid om in het buitenland gebruik te maken van de diensten van een andere telefoonmaatschappij. Bijvoorbeeld wanneer u op vakantie bent in Italië en bellen of internetten via een Italiaanse telefoonmaatschappij goedkoper blijkt te zijn. Vervolgens ontvangt u een aparte factuur van dat bedrijf. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw telefoonmaatschappij in Nederland.

 

Toekomst

Het is mogelijk dat u vanaf 15 december 2015 helemaal niet meer extra hoeft te betalen voor bellen, sms’en of mobiel internetten wanneer u in het buitenland bent. Het Europees Parlement heeft hierover namelijk een voorstel gedaan. Of met dit voorstel wordt ingestemd, is nog niet bekend.

 

bron: www.eccnederland.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.