Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 april 2017 @ 00:12 door Travelboy , 1454 keer bekeken

Error fares, fouten in het systeem van een vliegmaatschappij waardoor je spotgoedkoop naar superverrassende landen vliegt, werken écht! Zo vlogen wij (Columbus Magazine) voor een schamele € 300 – in plaats van € 1000 – retour naar droombestemming Palau. Zelf een error fare boeken doe je zo.
 

Wat is een error fare?

 

De prijs van zo'n goedkope vlucht is een zogenaamde error fare, een vluchttarief dat verkeerd wordt ingevoerd in de computer. Denk aan een nulletje te weinig, de verkeerde valuta of het ontbreken van de brandstofkosten. Oorzaken van een error fare zijn dus altijd menselijk. Let op: een error fare is níét hetzelfde als een sale.

Hoe boek je zelf een error fare?

 

De beste website voor zulke deals is secretflying.com. Maar er zijn talloze vergelijkbare sites, zoals fly4free.com en flynous.com of de Nederlandse sites vakantiepiraten.nl, ticketspy.nl en weflycheap.nl. Deze ‘klokkenluiderwebsites’ halen hun deals weer van fora, waarvoor computernerds dag en nacht op zoek zijn naar de goedkoopste deals. Onthoud echter dat error fares je als vliegtuigpassagier géén rechten geven. Het is gewoon puur geluk.

Waar moet je op letten?

 

Zie jij het wel zitten om voor een appel en een ei naar een verre bestemming te vliegen? Knoop deze tips dan goed in je oren:

 

1. Like de websites op Facebook en meld je aan voor de nieuwsbrieven van de ‘klokkenluiderwebsites’ voor dagelijkse updates. Op sommige sites kun je zelfs een error fare alert instellen, zodat je een berichtje krijgt als een topdeal online staat.

 

2. Wees geduldig. Het geheim is afwachten en flexibel zijn. Die goede deal komt wel!

 

3. Niet nadenken maar boeken! Er is geen tijd te verliezen want zodra de maatschappij weet krijgt van de error fare zal het de deal proberen te verwijderen.

 

4. Bel niet met de airline. Begrijpelijk, je wilt weten of je error deal doorgaat… Maar het laatste wat je wilt doen is de vliegmaatschappij op zijn fout wijzen.

 

5. Wacht met het maken van plannen. Pas als de status van je vlucht verspringt naar confirmed weet je zeker dat je ticket niet ongeldig wordt verklaard.

 

6. Je moet er wat voor over hebben. Vliegen vanaf Amsterdam of Brussel is natuurlijk lekker makkelijk. Maar misschien laat je je oog wel vallen op een deal vanuit Parijs. Je moet dus eventueel bereid zijn om een klein stukje te reizen met de bus, trein of vliegtuig.

 

7. Airmiles claimen? Vergeet het maar. Frequent Flyer-programma’s keren geen miles uit voor ‘foutief’ geprijsde deals. Ach, je kan niet alles hebben.

 

8. Gebruik de helft van je ticket. Soms loont het al om een error fare retourtje te boeken en dit slechts half in te zetten. Op deze manier hoef je alleen maar een enkeltje (heen of terug) te boeken tegen normaal tarief.

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.