Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 02 augustus 2017 @ 00:42 door Travelboy , 880 keer bekeken

Elk jaar vertrekken miljoenen Nederlanders weer richting hun vakantie-adres. Als je met de auto op vakantie gaat, heeft dat een grote impact op je vakantie-budget. Het is dus slim om van tevoren te checken waar je het beste kunt tanken. Doe je voordeel met deze tips van de Tango Tankstations.

 

De meeste autovakanties gaan nog altijd naar Frankrijk en Duitsland. Daar kun je redelijk voordelig tanken. Ga je bijvoorbeeld naar Italië, dan is het slim om nog even in Zwitserland of Oostenrijk te tanken voordat je de grens over gaat. Om het je gemakkelijk te maken, heeft Tango diverse routes naar vakantielanden uitgestippeld en geven zij aan wanneer je onderweg het beste kunt tanken.

 

Naar de Méditerranée
Ga je naar de Méditerranée, dan kun je daar natuurlijk op veel manieren komen. De Route Du Soleil is het meest bekend. Maar wanneer is het nu slim om te gaan tanken? Zorg eerst dat thuis je tank al vol is. Tank daarna zo vroeg mogelijk in België. Als je vanaf thuis in één keer Luxemburg kunt halen, sla België dan over. Daarna ga je richting Luxemburg. Daar maakt het niet uit of je aan de snelweg tankt of bij een lokale pomp. Wanneer je in Frankrijk bent, kun je redelijk voordelig tanken.

 

Naar het westen van Frankrijk
Wil je liever naar de westkust van Frankrijk, dan kom je natuurlijk niet door Luxemburg. Tanken in Frankrijk is voordeliger dan in België, maar het scheelt niet heel veel. Haal je Frankrijk niet in één keer? Tank dan zo vroeg mogelijk in België en daarna in Frankrijk.

 

Naar de Costa's
Ga je naar de Costa’s dan heb je een lange reis voor de boeg. Veel tanken, dus kies je tankstations zorgvuldig uit. Moet je toch even rusten, ga dan van de snelweg af en kies een rustig dorpje uit. Daar kun je vaak ook goedkoper tanken. Ook hier geldt: kun je Frankrijk halen vanuit huis op één tank, sla België dan over. Wat wel slim is, is dat je in het midden van Frankrijk voor het laatst tankt, zodat je Spanje nog kunt halen op één tank. In Spanje is de brandstof het goedkoopst.

 

Naar Italië
Naar Italië betekent een reis naar een van de meest temperamentvolle landen van Europa. Dat geldt ook voor de brandstof. Probeer zo min mogelijk in Italië te tanken, want het land heeft bijna de hoogste prijzen van Europa. In Duitsland zul je wel een of twee keer moeten tanken. Als je naar het oosten van Italië gaat, bijvoorbeeld Venetië, dan kun je het best nog even in Oostenrijk tanken, net voordat je de grens met Italië oversteekt.

 

Wil je de actuele brandstofprijzen in Europa checken? Kijk op www.brandstofprijzen.info of op de website van de Europese Unie

 

Bron: www.tripnieuws.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.