Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 26 december 2017 @ 00:36 door Travelboy , 966 keer bekeken


Het plan om 18-jarigen in de Europese Unie een gratis Interrail treinkaartje te geven, heeft groen licht gekregen van het Europese Parlement. In 2018 wordt een proefproject gestart waarbij 20.000 tieners een reisticket krijgen op hun 18e verjaardag. 

Met de Interrailtickets kunnen de jongeren gedurende een bepaalde periode genieten van onbeperkt reizen via het Europese spoorwegnet. Andere vervoerswijzen worden beschikbaar gesteld in lidstaten die niet onder Interrail vallen, zoals Letland, Cyprus en Malta. Het duitse EP-lid Manfred Weber, een van de politici die het voorstel leidde, vertelde het Europese Parlement dat het idee achter de regeling was om jongeren de mogelijkheid te bieden om ‘in drie weken binnen een periode van twee jaar de schoonheid en diversiteit van Europa te laten ontdekken.’

Op dit moment kunnen mensen met een Interrail Pass reizen naar 30 verschillende landen. De prijs voor 12 tot 27 jarigen begint bij €296 voor een Pass waarmee je 15 dagen lang elke dag kunt reizen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.