Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 april 2017 @ 01:21 door Travelboy , 912 keer bekeken

Onderzoek van reiszoekmachine KAYAK.nl toont aan dat vliegtickets voor kinderen, vooral bij low-cost vliegmaatschappijen, soms duurder zijn dan voor volwassenen

  • Vaste tarieven voor kinderen onder de 2 jaar zijn tot € 28 per enkele reis, terwijl vliegtickets voor volwassenen soms al vanaf € 25,74 worden aangeboden
  • Veel vliegmaatschappijen brengen reizigers met kinderen geen extra bagagekosten in rekening
  • Aanstaande moeder kan gemiddeld tot 36 weken vliegen
  • KAYAK.nl lanceert gids met tips voor ouders over reizen met kinderen

Veel ouders zijn in de veronderstelling dat er geen of weinig kosten zijn verbonden wanneer een kind op schoot zit tijdens een vlucht. Reiszoekmachine KAYAK.nl deed onderzoek naar reizen met kinderen en concludeerde dat in sommige gevallen de toeslag voor een kind onder de 2 jaar zelfs duurder is dan de ticketprijs voor een volwassene.

 

Download de gids hier 

 

Luchtvaartmaatschappij easyJet biedt vluchten voor slechts € 25,74 aan (vanaf Amsterdam naar Liverpool of Nice). Het vaste tarief dat reizigers extra moeten betalen voor het reizen met een kind op schoot is € 28 per enkele reis, duurder dan de prijs van een stoel voor een volwassene. Hierdoor kan het voordeliger zijn om voor een kind onder de 2 jaar een volwassenenticket te boeken, dan de vaste toeslag te betalen voor het reizen met een baby op schoot. KLM berekent voor een kind een vast percentage van het volwassenentarief, wat niet automatisch voordeliger is dan een volwassen tarief.

 

Vliegticketprijzen: 

  Kind op schoot (< 2 jaar) Kind (2-11 jaar) Jongere (12-15 jaar) 
KLM 10% van het volwassenentarief 80-85% van een volwassenenticket volwassenentarief
easyJet € 28 enkele reis volwassenentarief volwassenentarief
TUI fly (Arkefly) € 14 enkele reis  volwassenentarief volwassenentarief
Transavia € 20 enkele reis  volwassenentarief volwassenentarief
Corendon Dutch Airlines € 20 enkele reis   volwassenentarief volwassenentarief

 

Bijzondere bagage
De meeste vliegmaatschappijen die zijn geanalyseerd door KAYAK.nl staan ouders toe om een kinderwagen mee te nemen op reis. Een aantal vliegmaatschappijen als KLM, easyJet en Corendon Dutch Airlines rekenen voor het inchecken van een kinderwagen zelfs geen extra kosten. Daarentegen dienen ouders bij TUI fly en Transavia een toeslag te betalen voor een kinderwagen en deze als bijzondere bagage in te checken.

 

Transavia komt ouders die reizen met kinderen onder de 2 jaar wel tegemoet door ze de mogelijkheid te bieden om 10 kg extra ruimbagage mee te nemen. KLM biedt een vergelijkbare service; ouders die hebben betaald voor hun eigen ruimbagage, mogen bij de Nederlandse vliegmaatschappij kosteloos 12 kg extra ruimbagage voor een kind meenemen. Bij easyJet mogen ouders als extra een kleine luiertas aan boord meenemen.

 

Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland, licht toe: “Ik adviseer ouders om altijd het beleid en de tarieven voor kinderen te controleren bij de betreffende vliegmaatschappij. Dit kan niet alleen geld besparen, maar kan ook een goedkopere extra stoel opleveren wat gelijkstaat aan meer ruimte én meer bagage opties.”

 

Beleid van vliegmaatschappijen:

  Vliegperiode aanstaande moeders Toegestane bagage
KLM Tot 36 weken (medische verklaring  vereist vanaf 28 weken) Ouders die reizen met kinderen en hebben betaald voor incheckbagage, mogen kosteloos 12 kg extra ruimbagage meenemen. Het meenemen van kinderwagens en autostoeltjes is kosteloos. Reiswiegjes vallen onder de 10 kg toegestane bagage.
easyJet Tot 35 weken Geen extra bagage voor kinderen op schoot, maar ouders mogen als extra een kleine luiertas aan boord meenemen. Kinderen vanaf 2 jaar hebben recht op één stuk normale handbagage, namelijk een standaardformaat kinderkoffer. 
TUI fly (Arkefly) Tot 36 weken (medische verklaring vereist vanaf 29 weken) Geen extra kosten. Kinderwagens kunnen worden ingecheckt als  bijzondere bagage.
Transavia Tot 36 weken Voor baby’s tot 23 maanden mag één stuk ruimbagage van maximaal 10 kg worden meegenomen (koffertje, buggy of autostoeltje). Buggy’s of kinderwagens moeten worden ingecheckt bij de balie. Een lichtgewicht, inklapbare buggy mag meegenomen worden aan boord.
Corendon Dutch Airlines  Tot 36 weken (medische verklaring vereist vanaf 29 weken) Voor kinderen gelden dezelfde bagageregels als voor volwassenen. Kinderwagens kunnen worden ingecheckt zonder extra kosten. 

 

De prijzen en informatie zijn afkomstig van de websites van genoemde vliegmaatschappijen op 30 maart 2017. Prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen, kunnen variëren en zijn mogelijk niet meer beschikbaar. Zie de algemene voorwaarden van de vliegmaatschappijen voor meer info.

 

bron: www.voyagerinfo.com/nl

 

MEER INFO OP https://www.kayak.nl/news/wp-content/uploads/sites/72/2017/03/twk_report_NL_FINAL_LoRes.pdf



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.