Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 04 december 2017 @ 07:29 door Travelboy , 1115 keer bekeken

Alle reizigers naar Amerika moeten een ESTA aanvragen. Ga je op vakantie naar Amerika, of op zakenreis? Vraag dan tijdig je ESTA aan. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen: snel, eenvoudig en goedkoop. Er zijn websites die je te veel laten betalen, kijk hiervoor uit. Ook is het belangrijk dat je het formulier goed invult, om problemen te voorkomen. Om een ESTA te kunnen aanvragen moet je een geldig paspoort bezitten van een land uit het Visa Waiver Programma, hieronder vallen ook alle Nederlandse en Belgische paspoorten.

Visa Waiver Programma

 

Het ESTA is een eenvoudige reistoestemming die het mogelijk maakt naar Amerika te reizen zonder een visum aan te vragen. De procedure om een Amerikaans visum aan te vragen is vrij ingewikkeld en duur, en neemt veel tijd in beslag. Amerika heeft daarom voor inwoners van veel landen de mogelijkheid gemaakt een ESTA aan te vragen. Het gaat hierbij om landen die vallen onder het Visa Waiver Programma; het programma dat het mogelijk maakt zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Nederland en België maken deel uit van het Visa Waiver Programma, waardoor het voor Nederlanders en Belgen mogelijk is naar Amerika te reizen met een ESTA en dus een ESTA kunnen aanvragen.

Het ESTA: geen document maar een toestemming

 

In tegenstelling tot een Amerikaans visum is een ESTA geen document. Het ESTA is een reistoestemming, die wordt gekoppeld aan je paspoort. Nadat je het ESTA formulier hebt ingevuld en voor de aanvraag hebt betaald, krijg je een bevestiging per e-mail. Je hoeft deze niet uit te printen. In je aanvraag heb je namelijk je paspoortnummer moeten invullen. Zodra je je meldt bij de luchthaven voor vertrek naar Amerika, wordt door je luchtvaartmaatschappij gecontroleerd of er een ESTA is toegekend aan jouw paspoort. Je hoeft hiervoor alleen je paspoort te laten zien. De luchtvaartmaatschappij controleert dan of jouw paspoortnummer in de lijst staat met toegekende ESTA reistoestemmingen.

ESTA formulier invullen

 

Je kunt eenvoudig je ESTA aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. Dat kan op veel verschillende websites. Houd er echter rekening mee dat niet alle websites dezelfde tarieven vragen. Bij KLM en bij de ANWB betaal je bijvoorbeeld maar liefst €63,78 voor je ESTA. Je kunt je aanvraag ook bij VisumBuitenland.nl indienen, je hoeft dan maar €29,95 te betalen voor hetzelfde ESTA. Ook kan je dan betalen met iDeal en Bancontact. Het kan natuurlijk nog goedkoper als je je ESTA direct bij de Amerikaanse overheid aanvraagt. Dit kost $14.-- Ook dit kan in het Nederlands. https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e2s1

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.