Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 04 januari 2022 @ 00:00 door Travelboy , 782 keer bekeken

Op diverse onbekende locaties in België staan deze duurzame Slow Cabins.

 

De tiny houses zijn, zoals de naam al zegt, relatief kleine huisjes (<40 m2) waar alles aanwezig is wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt.

 

Pas twee weken voor vertrek ontvang je het exacte adres van je Slow Cabin, maar in de praktijk staan deze accommodaties veelal in de Belgische Ardennen.

 

In elk geval op minder dan twee uur rijden van Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge én ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Duurzaam en ecologisch overnachten

 

De natuur is voor Slow Cabins bijzonder belangrijk. De cabins staan in niet-kwetsbare natuur en zijn met behulp van batterijen, zonnepanelen en een regenwatertank volledig zelfvoorzienend.

 

Op die manier houdt ze haar impact op de omgeving minimaal. De organisatie gebruikt zelfs een deel van de opbrengsten om te investeren in de heropbouw van het lokale natuurlijke landschap.

 

‘Duurzaam’ en ‘ecologisch’ zijn dan ook twee belangrijke kapstokken van Slow Travel. In tegenstelling tot massatoerisme houd je je ecologische voetafdruk klein door traag te reizen

.

Je blijft langer op eenzelfde bestemming, gebruikt zuinig vervoer en schenkt aandacht aan de lokale omgeving. Slow Travel wordt dus ook door het groeiend bewustzijn rond milieu en klimaat steeds populairder.

 

bron: https://travelersmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.