Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 december 2022 @ 01:30 door Travelboy , 484 keer bekeken

De  Europese Raad heeft een nieuwe verklaring afgegeven waarin de lidstaten worden opgeroepen om alle resterende reisbeperkingen voor het coronavirus op te heffen en de volledige bewegingsvrijheid binnen de EU, dat tijdens de pandemie bijna volledig was gestopt, mogelijk te maken.

 

 

In zijn verklaring van vandaag, op 13 december, heeft de Raad aangekondigd dat hij amendementen heeft aangenomen op de aanbevelingen over reizen naar de EU en over het vergemakkelijken van het vrije verkeer in de EU tijdens de COVID-19-pandemie, waarmee de De lidstaten moeten afzien van het opleggen van nieuwe beperkingen.


Volgens de nieuwe aanbevelingen mogen de lidstaten geen reisbeperkingen opleggen om redenen van volksgezondheid. De aanbevelingen houden echter een aantal waarborgen in voor het geval de epidemiologische situatie verslechtert ”, merkt de Raad op in zijn verklaring.


De raad wijst er op dat in het geval dat de epidemiologische situatie verslechtert en de lidstaten de situatie moeten aanpakken, op gecoördineerde wijze passende beperkingen moeten worden opgelegd, waaronder vaccinatie, bewijs van herstel of testen..


In gevallen waarin een gevaarlijke variant wordt ontdekt in een bepaald derde land of een bepaalde regio in de wereld, voorziet de Raad ook dat de lidstaten dringende tijdelijke reisbeperkingen kunnen opleggen, die voor iedereen uniform zullen zijn.


" Zo'n beperking zou na 21 dagen moeten aflopen, tenzij de lidstaten besluiten deze in te korten of met een extra periode te verlengen ", aldus de Raad.

 

De Raad handhaaft ook de noodrem, omdat die volgens hem essentieel is om tijdig te kunnen reageren op nieuwe varianten.


Bron: www.schengenvisainfo.com  (Dit is een google translate vertaling



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.