Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 september 2022 @ 00:18 door Travelboy , 760 keer bekeken

De hoge energieprijzen doen veel reizigers weer nadenken over een lang verblijf in het zuiden, zowel senioren als werknemers die willen telewerken in een zonnige omgeving. Dat zegt TUI vrijdag. De reisorganisatie noteert op dit moment al 50 procent meer lange verblijven dan vorige winter.

 

 

 

“De Belg komt weer veel vaker inlichtingen vragen over een lange vakantie van minstens drie weken in het zuiden. Als reden voor deze hernieuwde belangstelling wordt unaniem de stijgende energieprijs opgegeven. Dit heeft veel mensen aan het rekenen gezet en doen besluiten dat een lang verblijf in het zuiden financieel zeer aantrekkelijk wordt”, zegt TUI. Het gaat dan niet alleen om senioren, maar ook om werknemers die kiezen voor een workation. Dat is een mogelijkheid die sommige bedrijven bieden om te werken vanuit het buitenland. 

 

Bij Sunweb noteren ze 27 procent meer boekingen voor vakanties van drie weken en langer in vergelijking met vorig jaar. Dat ligt in lijn met de stijging van 30 procent van het totaalaantal boekingen tegenover vorig jaar. De vluchtcapaciteit is 30 tot 40 procent meer. 

 

ABTO, de vereniging van Belgische touroperators, bevestigt de trend. “De Belg is slim. Als hij thuis enkele weken zijn verwarming kan afzetten en geen verbruik heeft, zal hij dat doen”, zegt woordvoerder Pierre Fivet. Hij merkt op dat de trend van overwinteringsvakanties ook in Duitsland te zien is.

 

bron: www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.