Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 14 mei 2022 @ 03:55 door Travelboy , 734 keer bekeken

Gistermiddag kwam Airbnb met informatie naar buiten over veranderingen op de website. Het bedrijf biedt vanaf nu veel meer zoekcategorieën naar soorten accommodaties. Je kan nu ook verschillende accommodaties boeken tot één trip. Daarmee verandert het toch weer het venster waarop de consument kijkt naar het boeken van accommodaties.
 
 
Brian Chesky, CEO en medeoprichter van Airbnb over het combineren van accommodaties. "Mensen gaan langer op reis, dus bieden we opgesplitste verblijven waarmee je meer opties hebt door je reis over twee woningen te verdelen."
 
 
Aankomen en verblijven in soms relatief anonieme of afgelegen gebieden kan ook tot onveilige gevoelens leiden. Dat wordt in deze versie van de site en de service aan de achterkant opgeppakt. Daarmee is de toon gezet dat platforms niet alleen maar matchen tussen vraag en aanbod maar ook inspelen op de hele reis. Airbnb komt met AirCover voor gasten, zodat je met een gerust hart kunt boeken in de wetenschap dat Airbnb voor je klaar staat." Eerst de uitleg over de zoekcategorieën.
 

Airbnb-categorieën

 

Chesky: "Miljoenen mensen zijn nu flexibel in waar ze wonen en werken. Maar het zoeken naar reizen is al 25 jaar hetzelfde: je typt je locatie en je verblijfsdatums in een zoekveld. De meesten van ons kunnen maar enkele tientallen steden bedenken om naar te zoeken, terwijl er Airbnb's zijn in 100.000 steden en dorpen over de hele wereld. Daarom introduceren wij een nieuwe manier van zoeken op basis van Airbnb-categorieën, waarmee je makkelijk miljoenen unieke woningen ontdekt waarvan je niet wist dat ze bestonden. Wanneer je naar Airbnb gaat, zie je 56 categorieën die woningen indelen op basis van stijl, locatie, of nabijheid van een reisactiviteit. Wanneer je naar een bestemming zoekt, worden de zoekresultaten ook gerangschikt op categorieën die relevant zijn voor die bestemming. Als je verschillende categorieën bekijkt, zoomt de kaart in om je te laten zien waar de woningen zijn." Je kunt op tal van nieuwe categorieën zoeken, zoals als voorbeeld 'kastelen'.
 
 
De achterkant van deze vernieuwing laat zien hoe ver de ontwikkeling van platforms kan gaan. De sector is voorbij aan het presenteren van aanbod en het maken van de boeking. 
"We maken de Airbnb-categorieën door met behulp van zelflerende systemen miljoenen woningen en hun titels, beschrijvingen, fotobijschriften, gestructureerde data van hosts en recensies van gasten te analyseren. Leden van het curatieteam van Airbnb beoordelen advertenties en kiezen welke foto's uitgelicht worden. Dus als een advertentie in de categorie Zwembaden valt, is de eerste foto een zwembad. Vervolgens wordt elke categorie nog een laatste keer beoordeeld op consistentie en fotokwaliteit."
 
 
Omdat Airbnb wereldwijd actief is, is er een breed scala aan categorieën aangemaakt, 56 categorieën die meer dan vier miljoen unieke woningen omvatten. De Airbnb-categorieën organiseren woningen op basis van wat deze uniek maakt, waardoor mensen plaatsen ontdekken die ze anders niet zouden hebben gevonden. Dit kan bijdragen aan een betere verdeling van toerisme door reizen te spreiden naar locaties buiten de populaire bestemmingen.
 

Opgesplitste verblijven

 

In de maanden januari, februari en maart 2022 was bijna de helft van de geboekte nachten op Airbnb voor reizen van een week of langer. "Daarom hebben we opgesplitste verblijven bedacht, een innovatieve functie die je reis verdeelt over twee woningen. Met opgesplitste verblijven krijg je doorgaans 40% meer zoekresultaten voor langere verblijven. 
Als je naar een specifieke bestemming zoekt, zie je de opgesplitste verblijven automatisch in de zoekresultaten. Ze verschijnen ook binnen 14 categorieën, waaronder campings, natuurgebieden, skiën en surfen om je te inspireren tijdens een langere reis op twee verschillende bestemmingen te verblijven." 
 

Voorbeeld Nationale Parken

 

Chesky gaf een voorbeeld voor een Amerikaanse situatie als je zoekt naar een trip in de Nationale Parken. Als je bijvoorbeeld de categorie natuurgebieden bekijkt, kan de functie opgesplitste verblijven je een suggestie geven voor accommodaties in de buurt van Zion National Park en Grand Canyon. Wanneer je op een kaart naar opgesplitste verblijven gaat, verbindt een lijn de woningen om gasten de afstand tussen de twee accommodaties en de volgorde van de verblijven te laten zien. Als je een opgesplitst verblijf selecteert, kun je de verblijven één voor één reserveren via een makkelijk te gebruiken menu.
 

AirCover voor gasten

 

Deze zomer gaan miljoenen mensen voor het eerst sinds het begin van de pandemie weer op reis. Daarom ontwikkelt Airbnb  AirCover reisbescherming. AirCover is altijd inbegrepen en altijd gratis. Dit is de grootste upgrade van de klantenservice van Airbnb in tien jaar.
 
 
Met AirCover val je als gast onder vier soorten bescherming:
- Reserveringsgarantie: in het onwaarschijnlijke geval dat een host je reservering binnen 30 dagen voor je aankomst annuleert, krijg je restitutie óf vinden we een vergelijkbare of betere woning voor je.
- Verblijfsgarantie: als het niet lukt om in te checken en de host het probleem niet kan oplossen, krijg je restitutie óf vindt het bedrijf voor de duur van je oorspronkelijke verblijf een vergelijkbare of betere woning voor je.
- Alleskloptgarantie: mocht tijdens je verblijf blijken dat de accommodatie niet aan de belofte van de advertentie voldoet (bijvoorbeeld door een defecte koelkast die je host niet snel kan maken of minder slaapkamers dan beloofd), dan heb je drie dagen om dit te melden. Wij vinden dan een vergelijkbare of betere woning voor je of je krijgt restitutie.
- 24-uursnoodlijn: wanneer je je onveilig voelt, kun je dag en nacht contact opnemen met speciaal opgeleide veiligheidsmedewerkers.  
 
 
AirCover is geïntegreerd in de app en op de website van Airbnb, waardoor gasten eenvoudig met een medewerker contact kunnen opnemen en problemen snel opgelost worden. Voor AirCover is er een team van opgeleide medewerkers dat helpt bij lastminute omboekingen. Ook is de 24-uursnoodlijn uitgebreid naar meer dan 16 talen, inclusief Nederlands.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.