Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 07 oktober 2022 @ 00:05 door Travelboy , 464 keer bekeken

Formule 1-fans hebben het al gemerkt: je kunt niet overal alle Formule 1-wedstrijden volgen. Sommige GP’s zijn in Nederland helemaal niet te bekijken, terwijl ook andersom een probleem kan zijn: je kunt op vakantie niet kijken naar de wedstrijden die worden uitgezonden via bijvoorbeeld Viaplay. Vervelend, want je wilt natuurlijks niets missen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Daarmee kijk je in het buitenland naar de GP’s.

 

 

Viaplay pakt uit bij eventuele wereldtitel Max Verstappen | RacingNews365

 

Waarom kan ik geen Formule 1 kijken in het buitenland?

 

Je kunt vaak geen Formule 1 kijken in het buitenland, omdat dit is geblokkeerd. Niet omdat die landen iets tegen de Formule 1 hebben, maar vanwege auteursrechten. Televisiezenders betalen grof geld om de Formule 1 uit te mogen zenden. Helaas is het 'part of the deal' dat de zenders het alleen aan een publiek in bepaalde landen mogen tonen.Zo is het zo dat in Nederland bijvoorbeeld Viaplay de rechten voor Formule 1 in handen heeft. En Viaplay mag het alleen tonen aan een Nederlands publiek. Zou deze aanbieder toestaan om in andere landen mee te kijken, dan zouden ze een clausule uit hun overeenkomst schenden.Daarom wordt Formule 1 in het buitenland geblokkeerd. Maar er is goed nieuws: er is toch een manier om online in het buitenland mee te kijken, zodat je niets hoeft te missen.

 

Online Formule 1 kijken met een VPN

 

Heb je een abonnement bij KPN, Ziggo of Viaplay? Dan kun je wel in Nederland alle wedstrijden van de Formule 1 zien, maar niet in het buitenland. De gemakkelijkste oplossing daarvoor is het gebruiken van een VPN. Een VPN is een Virtual Private Network. Dat is een verbinding tussen jou en een server, die je verbinding versleutelt, beter beveiligt en anonimiseert.Het grote voordeel is dat je een IP-adres van die server leent. En daar zit precies de crux: aanbieders van Formule 1 kijken naar je IP-adres om je locatie te bepalen. Heb je een Nederlands IP-adres? Dan krijg je toegang. Heb je geen Nederlands IP-adres? Dan wordt toegang geblokkeerd. Door in het buitenland een Nederlands IP-adres te gebruiken, lijkt het net alsof je gewoon in Nederland bent, en kun je dus meekijken.

 

bron: www.travelvalley.nl

 

Lees ook: Formule 1 gratis kijken: dit zijn de beste livestreams
 Reacties

 • Travelboy
  donderdag 14 september 2023, 22:42

  Artikel is een jaar oud, dus heel goed moglijk dat de tips niet meer werken. Als ik op reis ben (zoals nu) kijk ik meestal naar de Nederlandse tv via BVN. Verblijf je langer in het buitenland zou ik je een goede betaalde VPN aanraden

 • kareltje223
  dinsdag 12 september 2023, 01:47

  Bedankt voor je uitleg! Ik woon ook in het buitenland alleen werkte de streams die hierboven staan helaas niet. Nu overweeg ik om IPTV te gaan gebruiken, heb je hier ook ervaring mee?
   

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.