Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 02 mei 2022 @ 00:16 door Travelboy , 638 keer bekeken

Op zaterdag 14 en zondag15 mei vindt een extra zomereditie plaats van de vakantiebeurs bijzondere reizen. Het is de tiende editie van de (jaarlijkse) beurs, die wordt gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

 

Oekraïne

Oekraïne wordt niet vergeten op de Vakantiebeurs bijzondere reizen© 12019-10257pixabay

 

Het heeft twee jaar geduurd voor mensen weer kunnen ruiken aan bijvoorbeeld Afrika en Azië. Streken die gedurende die tijd niet heel gemakkelijk te bereiken waren. Daarom staan deze continenten centraal op de beurs met landen die net weer volledig toegankelijk zijn. Ook Europa heeft veel onbekende streken.

 

‘Bijzonder’ betekent geen massatoerisme of pakketreizen

 

Op de beurs dus geen citytrips, campings en pakketreizen naar resorts in Spanje en Turkije of presentaties van luchtvaaartmaatschappijen etc. Vakantie betekent op de beurs ‘bijzondere reizen ‘ ook niet ‘pure relaxation’. Culturen worden gerespecteerd in hun anderszijn en dat is ook de kern van “bijzonder” reizen. De beurs heeft een schat aan informatie over nieuwe bestemmingen, wandelsafaris en locaties. Van extreem luxe hotels tot ‘Tiny houses in de jungle’.

 

Oekraïne niet vergeten!

 

Op de beurs worden presentaties gegeven in de 7 zalen op de eerste verdieping.
De beurs geeft twee extra presentaties over Oekraïne. Momenteel is reizen in dit land geen aanrader en gevaarlijk, maar we willen dit land niet vergeten op een beurs die gewijd is aan onbekende streken en gebieden. Oekraïne was altijd al onbekend en lag volledig buiten het perspectief van de gemiddelde vakantieganger.

 


Bezoekers kunnen op de beurs intekenen op een korte reis naar Kiev, Odessa en Lemberg, drie steden in het westen van de Oekraïne waarvan de kans redelijk groot is dat deze steden in de herfst of volgend jaar weer toegankelijk zijn.


De reis waarop ingetekend kan worden zal staan onder leiding van een Oekraïnedeskundige.
De reis draagt geen datum van start of einde want dat weet niemand nog. Daarom heeft de reis ook nog geen prijs. De symbolische kracht om nu te overwegen na de oorlog Oekraïne te bezoeken is voldoende motivatie. Veiligheid staat voorop, maar we willen ook een teken maken naar dit land dat we het niet vergeten hebben en dat het in de toekomst op grote interesse kan rekenen van geëngageerde reizigers.

 

Informatie over de beurs op : www.vakantiebeursamsterdam.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.