Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 12 februari 2022 @ 02:00 door Travelboy , 551 keer bekeken

In het nieuwe tv-programma Klaas op Klompen ontdekt Klaas Drupsteen al wandelend door bossen, over paadjes en langs beekjes de mooiste klompenpaden van Gelderland. Het programma is vanaf donderdag 17 februari te zien op TV Gelderland. 

 

Klaas Drupsteen tijdens een wandelingen op een Gelders klompenpad

Klaas Drupsteen

 

Onder het genot van de prachtige Gelderse natuur ontmoet Klaas Drupsteen andere wandelaars en bewondert hij de hoogtepunten die hij op de paden tegenkomt. Hij trekt naar Ermelo, Rekken, Elburg, Oosterbeek, Stokkum en Alphen aan de Maas. 

 

Klompenpaden

 

Inmiddels zijn er meer dan 130 klompenpaden, waarvan de meeste in Gelderland. Dit maakt klompenpaden ook een echt Gelders fenomeen. De paden lopen over boerenerven, door mooie natuur en langs historische plekken. In Klaas op Klompen bewandelt presentator Klaas Drupsteen de zes onderstaande klompenpaden. 



17 februari Speuldepad Ermelo
24 februari Reckense Markepad
3 maart Thornspiccerpad Elburg
10 maart Rosandepad Oosterbeek
17 maart Staickheimerpad Stokkum
24 maart Moas-Wetteringpad Alphen aan de Maas

 

Wandel mee

 

Door de maatregelen omtrent corona werd er meer gewandeld dan ooit tevoren. Ook op de klompenpaden werd het drukker. Sinds het begin van de coronatijd heeft het aantal wandelaars zich verdubbeld. Door het sluiten van de horeca en theaters zocht men massaal een nieuwe hobby. Een groot deel van deze nieuwe wandelaars trekt ook na de lockdown nog de natuur in. 

 

Op BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, vind je iedere week een uitgebreid wandelverslag van Klaas Drupsteen, met routekaart, beeldmateriaal en informatie over de hoogtepunten die onderweg te zien zijn.

 

Klaas op Klompen is vanaf 17 februari iedere donderdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de klompenpaden van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.